Jenő
-3 °C
6 °C

Nincs egy nyugodt nyár a fővárosban

budapest torlodas tabla kozlekedes
2018.07.03. 09:57
Alighogy lecsökkent a tanítási szünet miatt a forgalom Budapesten, máris több helyen nőtt a dugó a különböző lezárások, korlátozások miatt. Útfelújítás, villamospálya-rekonstrukció, távhő- és vízvezeték-építés szerte a fővárosban. Összefoglaltuk, mi, merre.

BAH-csomópont - most hétfőtől nyár végéig

Kifelé egyirányúsítják a BAH-csomópont felüljáróját felújítás miatt augusztus 31-éig. Az Erzsébet híd felé tartókat a Budaörsi út-Hegyalja út útvonalra terelik, a belső sáv egy szakaszon a villamospályán halad, oda csak a személyautók hajthatnak be, a külső sávból pedig csak jobbra lehet kanyarodni. A Villányi úton a Budaörsi út előtt csak egy sáv járható. A Hegyalja úton kifelé a csomópontban nem lehet balra kanyarodni.

Kossuth Lajos u. (V. kerület) - múlt vasárnaptól

Vasárnaptól forgalomkorlátozások vannak az Erzsébet híd környékén a FŐTÁV Zrt. távhővezeték-építési és -bővítési munkái miatt. A pesti oldalon sávlezárásokra kell számítani a Kossuth Lajos utcában a Váci utca és a Szép utca között, valamint az Erzsébet híd lehajtó ágán is, de a forgalom a munkálatok ezen szakaszában a Kossuth Lajos utcában végig két-két sávon haladhat. Budán jelenleg csak a Rác fürdő mellett húzódó Hadnagy utca forgalmát korlátozzák. 

Könyves K. körút, Hungária körút - szombattól nyár végéig

Július 7-től, szombattól a nyári iskolai szünet végéig tartó időszakban felújítják az 1-es villamos Mester utca és Népliget közötti, valamint a Hős utca környékén található, azon vágányszakaszát, ahol a néhány évvel ezelőtti vonalfelújítás idején csak a megállóhelyek korszerűsítése történt meg. A gépkocsival közlekedőket is érinti a felújítás: mivel a munkaterületek mellett "pótlóbuszok akadálytalan haladását forgalomtechnikai beavatkozások" - terelések, lezárások - segítik majd a Hungária körút–Könyves Kálmán körút útvonalon, a közúti járművek számára kisebb közúti kapacitás lesz.

Szent István körút - múlt péntektől

A 2018. június 29-étől augusztus 31-éig tartó vízvezetékrekonstrukciós-munkához kapcsolódó forgalomkorlátozás első üteme során a Szemere utca és a Bihari János utca közötti útpályát teljes szélességében lezárják. A közlekedés az említett szakaszon a villamosvágányon lesz lehetséges jelzőlámpás szabályozás mellett. A Jászai Mari tér és a Szemere utca között ideiglenes buszsávot alakítanak ki.

Erzsébet körút, József körút - június közepétől nyár végéig

Villamospótlás a Nagykörúton pályakorszerűsítés miatt június 16-tól szeptember 2-ig. A villamospálya-felújítás idején, 2018. június 16-tól szeptember 2-ig a Nagykörút érintett szakaszán, az Oktogon és a József utca között ideiglenes buszsávot alakítanak ki a pótlóbuszok zavartalan közlekedése érdekében. Ezért ezen a szakaszon a közúti kapacitás irányonként egy-egy sávra csökkent.

Dózsa György út - áprilistól október végéig

A Dózsa György úton távhővezetéket építenek október végéig. A Benczúr utcától a Hősök teréig sávlezárásra kell számítani, itt a belső sáv forgalmát helyenként átterelik a szembejövők oldalára. A Hősök terén, a Kós Károly sétány felé haladók, illetve az onnan érkezők szintén sávlezárásra készüljenek.

(Címlap és borítókép illusztráció: szarvas / Index)

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?