Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kiakadt az utas, hogy fotózott a BKK-ellenőr

2018.07.17. 10:23 Módosítva: 2018-07-17 10:50:32

Olvasónk fura esetre lett figyelmes, jegyellenőrzés közben lefotózták, amit elég aggályosnak tart. A BKK szerint nem teljesen úgy volt.

Május 25-én 10:19-kor utaztam a 9-es buszon, mikor jöttek az ellenőrök, ketten voltak. Az egyik kérte a bérletet a másik előrébb ment. Miközben mutattam a bérletem, azt vettem észre, hogy a másik fényképet készít messziről. Számomra ez elég furcsa jelenség.

– írta olvasónk, Barnabás.

Tekintettel arra, hogy információbiztonsággal foglalkozik, és aznap lépett életbe a GDPR, eléggé meglepődve állt az eset előtt. Megkereste a BKK-t is, de nem kapott kielégítő választ, ezért hozzánk fordult.

A BKK az ügyben lapunknak a következőket válaszolta:

Az eset kapcsán végzett belső vizsgálat megerősítette, hogy a panaszos által említett fénykép a jegyellenőrről készült, és nem a bérletszelvényről, vagy az ellenőrzött utas(ok)ról.

A jegyellenőr kolléga vezetői utasításra, egy szakterületi prezentációhoz készítette a fotót a munkatársáról, az ő beleegyezésével, kizárólag belső használatra.

A fotón utasok nem láthatók, így a személyiségi jogaik nem sérültek. Mindig betartják a személyiségi jogokra és a személyes adatok kezelésére vonatkozó előírásokat, tette hozzá a cég.

Ön mit gondol, miért fotózott az ellenőr?

  • 6962
    Inkább az volt, hogy az ellenőrök úgy megörültek az első érvényes jeggyel utazó embernek, hogy lefotózták a ritkaságot emlékbe, a céges évkönyvbe
  • 3249
    A BKK kummant, épp az új bliccelőfelismerő arcszkennert tesztelték
  • 2108
    Ahogy a BKK mondja, belső szakmai prezentációhoz kellett

Ne maradjon le semmiről! (PREVIEW)

Csatlakozzon az Index Facebook-oldalához, és értesüljön a legfrissebb hírekről.