Koronavírus adatok

2022. jan. 21.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Timót, Xénia
-8 °C
-1 °C

Kiakadt az utas, hogy fotózott a BKK-ellenőr

2018.07.17. 10:23 Módosítva: 2018.07.17. 10:50

Olvasónk fura esetre lett figyelmes, jegyellenőrzés közben lefotózták, amit elég aggályosnak tart. A BKK szerint nem teljesen úgy volt.

Május 25-én 10:19-kor utaztam a 9-es buszon, mikor jöttek az ellenőrök, ketten voltak. Az egyik kérte a bérletet a másik előrébb ment. Miközben mutattam a bérletem, azt vettem észre, hogy a másik fényképet készít messziről. Számomra ez elég furcsa jelenség.

– írta olvasónk, Barnabás.

Tekintettel arra, hogy információbiztonsággal foglalkozik, és aznap lépett életbe a GDPR, eléggé meglepődve állt az eset előtt. Megkereste a BKK-t is, de nem kapott kielégítő választ, ezért hozzánk fordult.

A BKK az ügyben lapunknak a következőket válaszolta:

Az eset kapcsán végzett belső vizsgálat megerősítette, hogy a panaszos által említett fénykép a jegyellenőrről készült, és nem a bérletszelvényről, vagy az ellenőrzött utas(ok)ról.

A jegyellenőr kolléga vezetői utasításra, egy szakterületi prezentációhoz készítette a fotót a munkatársáról, az ő beleegyezésével, kizárólag belső használatra.

A fotón utasok nem láthatók, így a személyiségi jogaik nem sérültek. Mindig betartják a személyiségi jogokra és a személyes adatok kezelésére vonatkozó előírásokat, tette hozzá a cég.

Ön mit gondol, miért fotózott az ellenőr?

Ne maradjon le semmiről! (PREVIEW)

Csatlakozzon az Index Facebook-oldalához, és értesüljön a legfrissebb hírekről.  • Vennék
  • Hírek