Nem adja az óvodások játszóterét az V. kerület

2018.09.11. 15:18

Az V. kerületi önkormányzat mindent megtesz annak érdekében, hogy a Bástya utcai óvodaudvar továbbra is az ott lakóké maradjon. A Belváros-Lipótváros Önkormányzata a keddi, MTI-hez eljuttatott közleményében ellenzéki pártok nyilatkozataira reagált.

Az MSZP közleménye szerint a párt vizsgálatot kezdeményez, hogy kiderüljön, a jegyző miért adott engedélyt arra, hogy az új tulajdonos a területet parkolóként üzemeltesse, s hogy az önkormányzat miért nem tett semmit a telek visszaszerzéséért. Mint arról hétfőn beszámoltunk, játszottak a gyerekek, amikor elkezdték bontani a Bástya utcai óvoda játszóterét.

Az önkormányzat azt írta, valótlan az állítás, miszerint a befektető személyesen és levélben is kereste őket, választ viszont nem kapott. Az önkormányzat több alkalommal kísérelt meg egyeztetést a telek jogi sorsának rendezéséért, ez idáig viszont nem járt sikerrel - tették hozzá.

Nem igaz az sem, hogy a telekre egy multifunkciós sportközpont építését tervezik, mert egy nyolc éve hozott testületi döntés szerint a telken a befektető kizárólag mélygarázst építhet, a játszótérnek pedig maradnia kell - közölték.

A közlemény szerint a befektető ezt a döntés nem hajlandó figyelembe venni, az önkormányzat ezért kénytelen a kisajátítás mellett dönteni.

Ezt Szentgyörgyvölgyi Péter polgármester javaslatára a Polgármesteri Hivatal munkatársai már elő is készítették a szeptember 20-án tartott képviselő-testületi ülésre - fűzték hozzá.

Kiemelték, eddig sem a befektetőtől, sem mástól nem érkezett építési engedélykérelem, csak egy telepengedély bejelentése történt meg.

A Városüzemeltető Kft. átmenetileg a szomszédos Szerb utcai parkban biztosítja az óvodába járó gyermekek szabadtéri foglalkozásait - olvasható a közleményben.