Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mindenszentekre időzítették a temetői villamospálya felújítását

2018.10.04. 19:54
Budapest egyik legnagyobb temetőjéhez, az Új Köztemetőhöz nem jár majd a villamos mindenszentekkor, így oda majd csak pótlóbusszal és többletátszállással lehet eljutni. Azért okozhat problémát a villamos hiánya, mert ilyenkor a temetők körül hatalmas forgalmi dugó és közlekedési káosz szokott kialakulni, így a közúton haladó pótlóbuszok nem kecsegtetnek sok jóval.

A munkák a Fiumei úti vonalak Népszínház utca és Orczy tér közti szakaszát érintik, vagyis több villamos (24, 28-28A, 37-37A és 62-es) közlekedése lesz korlátozva október 14-étől két hónapon keresztül, hívja fel a figyelmet a Közlekedő Tömeg Egyesület.

elismerik, hogy a felújítás már igazán időszerű, hiszen nagyon rossz állapotban van a pálya: a váltókon csigalassúsággal haladnak át a járművek, az életveszélyes sínek miatt pedig korábban már többször is le kellett állítani a forgalmat, nemritkán éppen a csúcsidő közepén.

Viszont értetlenül állnak azelőtt, hogy miért éppen mindenszentek idején kell korlátozni a temetőhöz közlekedő villamosok forgalmát. Információjuk szerint a felújítás 2016-ra volt tervezve, sőt, még a forrás is el volt különítve rá, viszont elakadt az ügy, mivel a Közbeszerzési Kft. több mint két évig nem hagyta jóvá a közbeszerzés lebonyolítását, a blog szerint teljesen indokolatlanul. 

Ennyi késés után igazán lehetett volna még két hetet várni, hogy a kritikus, október 20. és november 4. közti időszakban ne érje kellemetlenség a temetőbe igyekvő tömeget 

– a Közlekedő Tömeg álláspontja szerint.

A blog pedig most azt javasolja, hogy halasszák el a vágányfelújítást legalább november 5-ig.

Egyébként nem csak ennek a vonalnak a felújítása csúszott két évet, hanem az 1-es, illetve a 4-es és a 6-os villamosok idei felújítása, valamint a Fehérvári úton jelenleg folyó munkálatok is 2016-ra voltak beütemezve - emlékeztet az egyesület.