Mindenszentekre időzítették a temetői villamospálya felújítását

2018.10.04. 19:54
Budapest egyik legnagyobb temetőjéhez, az Új Köztemetőhöz nem jár majd a villamos mindenszentekkor, így oda majd csak pótlóbusszal és többletátszállással lehet eljutni. Azért okozhat problémát a villamos hiánya, mert ilyenkor a temetők körül hatalmas forgalmi dugó és közlekedési káosz szokott kialakulni, így a közúton haladó pótlóbuszok nem kecsegtetnek sok jóval.

A munkák a Fiumei úti vonalak Népszínház utca és Orczy tér közti szakaszát érintik, vagyis több villamos (24, 28-28A, 37-37A és 62-es) közlekedése lesz korlátozva október 14-étől két hónapon keresztül, hívja fel a figyelmet a Közlekedő Tömeg Egyesület.

elismerik, hogy a felújítás már igazán időszerű, hiszen nagyon rossz állapotban van a pálya: a váltókon csigalassúsággal haladnak át a járművek, az életveszélyes sínek miatt pedig korábban már többször is le kellett állítani a forgalmat, nemritkán éppen a csúcsidő közepén.

Viszont értetlenül állnak azelőtt, hogy miért éppen mindenszentek idején kell korlátozni a temetőhöz közlekedő villamosok forgalmát. Információjuk szerint a felújítás 2016-ra volt tervezve, sőt, még a forrás is el volt különítve rá, viszont elakadt az ügy, mivel a Közbeszerzési Kft. több mint két évig nem hagyta jóvá a közbeszerzés lebonyolítását, a blog szerint teljesen indokolatlanul. 

Ennyi késés után igazán lehetett volna még két hetet várni, hogy a kritikus, október 20. és november 4. közti időszakban ne érje kellemetlenség a temetőbe igyekvő tömeget 

– a Közlekedő Tömeg álláspontja szerint.

A blog pedig most azt javasolja, hogy halasszák el a vágányfelújítást legalább november 5-ig.

Egyébként nem csak ennek a vonalnak a felújítása csúszott két évet, hanem az 1-es, illetve a 4-es és a 6-os villamosok idei felújítása, valamint a Fehérvári úton jelenleg folyó munkálatok is 2016-ra voltak beütemezve - emlékeztet az egyesület.