Zsófia
16 °C
22 °C
Index - In English In English Eng

Utcát neveznek el Makovecz Imréről Óbudán

2018.12.07. 11:38

Jövő hét szerdai rendkívüli ülésén tárgyalja a fővárosi közgyűlés az elmúlt években összegyűlt kerületi utcaelnevezési javaslatokat. A javaslatok névtelen közterületek elnevezésére vonatkoznak.

A legtöbb elnevezési javaslatot Óbuda nyújtotta be, itt lesz Zichy, Makovecz Imre, Mars, és Floralia utca; Vesta és Vergilius köz;  Till Ottó és Szent Maximilian Kolbe tér; valamint Kaszap István, Csíkszereda, Gyarmati Dezső, Batthyány-Strattmann László, Varsó-Bemowo, és Dr. Őrlős Endre park. Az I. kerületben lesz Kalevala park. 

Frissítés: nem lesz Kalevala park. A főpolgármesteri hivatal jelezte, hogy a főváros felülbírálta a kerületi javaslatot, és így nem Kalevala park, hanem a Budapest és az izraeli nagykövetség között megvalósult együttműködés alapján Jeruzsálem park lesz a Clark Ádám tér-Lánchíd utca-Alsó rakpart közötti közterület neve.

A XI. kerület új nevei: Szent Charbel park, Völgycsillag, Víztükör, és Sásliliom utca. A XVI. kerületben Csobogó utca lesz, Csepelen Brenner János park, Soroksáron pedig Tutajos, Bokréta,Boglya, Táltos, Fáklya, Kézműves, Iparos, Gyáros, Égerfa, Tearózsa, és Cifra utca.