Megvan Dabóczi utóda a BKK élére

2018.12.10. 11:12

Megerősítette értesülésünket lapunknak Tarlós István főpolgármester, hogy Nemesdy Ervint fogja javasolni jövő januárban a BKK élére, az akkor leváltandó Dabóczi Kálmán helyére.

Gyakorlott mérnökember, az apja tanszékvezető volt a műszaki egyetemen

– mondta lapunknak Tarlós.

Nemesdy Ervin
Nemesdy Ervin
Fotó: youtube

Nemesdy nem ismeretlen a BKK-ban és a Városházán sem. 2013 után tagja volt a BKK igazgatótanácsának, és mint arról beszámoltunk, Vitézy leváltása után Tarlós őt szerette volna a BKK élére. A BKK vezérigazgatója végül Dabóczi Kálmán lett, a nyugalmazott építőmérnök pedig inkább Tarlós vezető tanácsadó tanácsadójaként folytatta.

Mint azt megírtuk, Tarlós István maga kezdeményezte a jelenlegi BKK vezérigazgatójának, Dabóczi Kálmánnak a menesztését az e-jegy rendszer bevezetésének folyamatos csúszása miattRosszul felmért, időhúzó tevékenység volt, ami nem maradhatott következmények nélkül, nyilatkozta a miértről a főpolgármester.

Nemesdy önéletrajza szerint 1992 és 1998 között a Betonútépítő Nemzetközi Rt.-nél a controlling tevékenységét irányította, 1998-tól 2004-ig a Pannonplast Rt.-nél vezette a controllingot. A mérnök az útépítés területén szerzett főleg tapasztalatokat, a Betonútépítőt követően a Gyurcsány-kormány alatt autópályát építő Viadom Zrt. gazdasági igazgatója volt, azután pedig a Vegyépszer Zrt. controllingigazgatója lett. Mindkét cég később csődbe ment. 

Nemesdy Ervin régebben elhunyt édesapja, dr. Nemesdy Ervin a Műegyetem Útépítési Tanszékének vezetője, útépítő és vasútépítő tankönyvek szerzője, a Magyar Közúti Társaság Alapítója volt.