LMP: Puzsér Róberten múlik, hogy megmérkőzik-e Karácsony Gergellyel

2019.02.28. 11:19 Módosítva: 2019.02.28. 12:30

Az LMP Puzsér Róbertet támogatja főpolgármester-jelöltnek, és rajta múlik, hogy az előválasztásnak lesz-e második fordulója, mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Keresztes Lóránt, az LMP társelnöke.

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
LMP: Puzsér Róberten múlik, hogy megmérkőzik-e Karácsony Gergellyel

A párt támogatja a független főpolgármester-jelölt Sétáló Budapest programját.

205 · Feb 28, 2019 11:19am Tovább a kommentekhez
Facebook Comments

Egy kis ismétlés: az MSZP, a Demokratikus Koalíció, a Párbeszéd és a Magyar Szolidaritás Mozgalom február elején tartotta meg az  előválasztás első fordulóját, hogy megszavazzák, ki legyen a baloldali pártok közös főpolgármester-jelöltje. A szavazást Karácsony Gergely, a Párbeszéd jelöltje nyerte meg.

Karácsonynak a  júniusra tervezett második fordulóban kellene megmérkőznie az LMP támogatását élvező független Puzsér Róberttel, illetve a liberálisok aspiránsával, Sermer Ádámmal.  Puzsér Róbert egyik minapi nyilatkozatából úgy tűnt, hogy még nem döntötte el (vagy feltételekhez köti), hogy beszáll-e a baloldali előválasztási folyamatba.

Az LMP társelnöke és a párt parlamenti frakciójának vezetője úgy látja, hogy

kissé távolodnak a körülmények a baloldal és Puzsér Róbert közötti, hónapokkal ezelőtt megkötött megállapodás tartalmától, de Puzsér Róbert részt vesz a folyamatban, ha az általa szabott feltételek teljesülnek. Ez viszont az ő döntése. 

Keresztes Lóránt azt mondta: Puzsér Róbert nem csak úgy beugrott a politikába azzal, hogy főpolgármester szeretne lenni, hanem letett egy víziót, a Sétáló Budapest programját és ehhez kér felhatalmazást. Ez egy zöld program, amely illeszkedik LMP víziójához, és a közös programalkotásban sok LMP-s szakértő vesz részt. Puzsér Róbert így voltaképpen megvalósítja az LMP programját.    • Hírek
  • Csok