Hol van már a mobilgát? Játszótér, pihenő, ivókút lesz a Rómain

2019.08.15. 13:16
A lakosságot kérdezi a Főkert, mit szeretne. Választási kampányban nem rossz ötlet.

Közösségi tervezéssel újul meg mintegy 450 millió forintból a Római-part. A Főkert Nonprofit Zrt. online kérdőíven, csütörtöktől szombatig pedig személyesen is várja a lakosság véleményét arról, hogy miként fejlesszék a partszakasz hét pontját – mondta az InfoRádiónak Nagy Dénes, a társaság zöldfelület-fejlesztési igazgatója.

A beavatkozásokra a part Aelia Sabina köz és Őrtorony utca közötti részén kerül sor. Hét akcióterületről van szó. Elsősorban funkcióbővítő, illetve komfortjavító beruházásokat jelentene a fejlesztés, a lakosság számára szeretnék komfortosabbá, használhatóbbá tenni az egész partszakaszt.

Nagy Dénes azt várja, hogy a lakosság döntsön, játszótereket, pihenőket, sportolási lehetőségeket, biciklipumpáló helyeket, tárolókat, ivókutakat akar-e inkább látni.

Az online kérdőívet augusztus 21-ig lehet kitölteni. Aki pedig minderről bővebb információt szeretne, augusztus 15. és 17. között délután 2 és este 8 óra között a Római part 43. szám alatt várják, a Két Rombusz nevű helyen.