Befalazzák a CEU babalaborját

2019.12.09. 23:43 Módosítva: 2019.12.10. 00:31

Egy belvárosi étterem kitelepül az utcára: az ilyesmi Budapesten elég mindennapos, sőt, egy ötödik kerületi sétálóutcában már rég az a meglepő, ha akad olyan szabad négyzetméter, amit még nem foglalt el a vendéglátóipar. Az utcai teraszokat azonban általában az érintett étterem elé szokták felhúzni.

Csibra Gergely, a CEU kognitív tudománnyal foglalkozó tudósa azért posztolt most a Facebookon, mert a napokban közvetlenül munkahelye, a CEU babalaborjának ablakai előtt létesül téliesítettnek tűnő vendéglátós terasz.

Csibra úgy tudja, hogy az illetékes Örökségvédelmi Hivatal és a kerületi önkormányzat is engedélyezte az építkezést, ami azért tűnik meglepőnek, mert az ablakokból így nem az utcára, hanem az étterem vendégeire lehet majd kilátni. 

Hogy történetesen épp egy fideszes vezetésű városrészről és a fideszes kormány által aktívan üldözött egyetemről van szó, az akár véletlen is lehet, de hogy a lakók/bérlők érdekeit bárhol ennyire semmibe lehessen venni, az elég sajátos.

Az értelmi fejlődést kutató műhely az Október 6. utca 7. földszintjén bérel helyiségeket, és az ablakok egy része a Zrínyi utcára néz.

 De már nem sokáig. A labor belső fotóin elég jól belőhető, hogy melyik ablakokról van szó: