Ilona
17 °C
33 °C

Nem adnák el a három budapesti kórházat

2008.03.17. 23:01
Még hozzá sem kezdtek az Országos Pszichiátriai Intézet, a Svábhegyi Gyerekklinika és a Szabolcs utcai kórház értékbecsléséhez.

A korábbi tervekkel ellentétben lehet, hogy mégsem adják el a tavaly bezárt 3 budapesti kórházat. A milliárdokat érő épületek hónapok óta üresen állnak, de a vagyonkezelő még az értékbecslésükkel sem készült el - hangzott el hétfő este az RTL Klub Híradójában. Ráadásul újabb hónapokat késik a kórházi műszerek árverezése is, pedig az ígéretek szerint az így befolyt összeget is az egészségügy fejlesztésére fordítanák.

A bezárt Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet

Nem döntöttek még az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet, az egykori Svábhegyi Gyerekklinika, a Szabolcs utcai kórház eladásáról, pedig a kormány korábban ezt tervezte.

Száraz Gábor, Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. szóvivője az RTL Híradónak azt nyilatkozta: az is elképzelhető, hogy haszonbérletbe adják az épületeket.

A kórházban hagyott eszközök értékesítéséből valószínűleg nem lesz nagy bevétele az Egészségügyi Készletgazdálkodási Intézetnek. A drágább berendezéseket a legtöbb kórház csak bérelte ugyanis. Ami maradt, azt legkorábban nyár elején árverezik el.