Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Nem adnák el a három budapesti kórházat

2008.03.17. 23:01
Még hozzá sem kezdtek az Országos Pszichiátriai Intézet, a Svábhegyi Gyerekklinika és a Szabolcs utcai kórház értékbecsléséhez.

A korábbi tervekkel ellentétben lehet, hogy mégsem adják el a tavaly bezárt 3 budapesti kórházat. A milliárdokat érő épületek hónapok óta üresen állnak, de a vagyonkezelő még az értékbecslésükkel sem készült el - hangzott el hétfő este az RTL Klub Híradójában. Ráadásul újabb hónapokat késik a kórházi műszerek árverezése is, pedig az ígéretek szerint az így befolyt összeget is az egészségügy fejlesztésére fordítanák.

A bezárt Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet

Nem döntöttek még az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet, az egykori Svábhegyi Gyerekklinika, a Szabolcs utcai kórház eladásáról, pedig a kormány korábban ezt tervezte.

Száraz Gábor, Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. szóvivője az RTL Híradónak azt nyilatkozta: az is elképzelhető, hogy haszonbérletbe adják az épületeket.

A kórházban hagyott eszközök értékesítéséből valószínűleg nem lesz nagy bevétele az Egészségügyi Készletgazdálkodási Intézetnek. A drágább berendezéseket a legtöbb kórház csak bérelte ugyanis. Ami maradt, azt legkorábban nyár elején árverezik el.