Rafael
17 °C
30 °C
Index - In English In English Eng

Antal Attilának szólni kellett volna

Több hiányosságot is talált a BKV felügyelő bizottsága a cég tervezett használtbusz-beszerzési tenderénél. A testület péntek délutáni ülésén az is egyértelművé vált, hogy a pályázatra jelentkezett Alfabusz Kft-vel szerződéses viszonyban volt Antal Zsolt, Antal Attila BKV-vezérigazgató fia. A tervezett üzlettől egyébként az ügy kirobbanása után az Alfabusz visszalépett.

A BKV felügyelő bizottsága több hiányosságot is talált az ügyben. Az Alfabusz például nem adott szerződési biztosítékot, illetve a szerződés-tervezet nem volt összhangban a tenderkiírással, mondta Székely Gábor, az fb elnöke.

Közbeszerzési jogi értelemben nem találtak összeférhetetlenséget Antal Attilánál. Székely Gábor azonban elmondta: a vezérigazgatónak mindenképpen tudatnia kellett volna, hogy fia kapcsolatban áll a tender egyetlen jelentkezőjével.

A felügyelő bizottság vizsgálta a buszvásárlás szükségességét is, és arra a következtetésre jutott, hogy indokolt volt a használt Volvo csuklósbuszok megvételének terve. A megajánlott árról sokak úgy nyilatkoztak, hogy az lényegesen meghaladja a 4-5 éves használt járművek piaci értékét. Székely Gábor elmondta, hogy ebben a kérdésben most nem döntöttek, de felkérték a BKV-t, hogy készíttessen külön szakvéleményt erről.

A felügyelő bizottság több hibát is talált az ügy nyilvánosság előtti kommunikációjában, közölte az fb-elnök. Végezetül a testület arra kérte fel az igazgatóságot és a vezérigazgatót, hogy vizsgálják meg, a történtek szükségessé tesznek-e személyi felelősségre vonást.

A felügyelő bizottság megvizsgálja a BKV összes tanácsadói szerződését is, mondta az Indexnek Székely Gábor, az fb elnöke.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!