Albert, Lipót
2 °C
12 °C

Hagyó Miklós magát reklámozta a levegőtisztaság nevében

2007.02.12. 15:33
Budapesten nem a szmog kicsi, hanem a határértékek magasak. Ezerötszázan vonultak fel vasárnap az élhető városért.

Civil szervezetek tüntettek vasárnap délután Budapesten, hogy tüntessenek a szükségtelen városi autóhasználat ellen és a környezetbarát közlekedési módok mellett.

A szervezők elmondták, hogy olyan fővárosi intézkedéseket várnak, amik csökkentik a belváros forgalmát, növeli a gyalogos zónákat, előnyben részesítik az autó helyett tömegközlekedést, biciklit vagy a saját lábukat használókat. A civilek célja még a levegőtisztasági határértékek csökkentése, mivel állításuk szerint a jelenlegi szabályok szerint a szmog mértéke sosem éri el a kritikus mértéket.

A Levegő munkacsoport, a Magyar Kerékpáros Klub, a Zöfi, a Greenpeace és a főváros nagy kerékpáros megmozdulásait szervező Critical Mass mozgalom felhívására 700 kerékpáros és ugyanennyi gyalogos vonult fel a belvárosban. A légszennyezettség mérési határértékek EU-szabványok szerinti átalakítására felhívó petíciót a Városháza elé vonulók Hagyó Miklós szocialista főpolgármester-helyettesnek adták át.

A politikus háromkerekű biciklivel csatlakozott a felvonuláshoz. Tettének jelképes erejét némileg csökkentette a megjelentek szerint, hogy kerékpárjával egy nagyméretű, saját programját reklámozó táblát hordozott körbe.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?