Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Új BKV-t csinálna egy év alatt Antal

2006.12.25. 18:45
Bár van elképzelése az átalakításról, ám ezt első körben cégen belül, majd pedig a tulajdonossal szeretné megbeszélni, s a civil szervezetekkel is tervez egyeztetéseket - mondta a BKV új vezérigazgatója, aki szerint 2008-tól már egy új közlekedési vállalatnak kell működnie.

A változás évét ígérte a Budapesti Közlekedési Vállalatnál jövőre a BKV Zrt. új vezérigazgatója, aki hétfőn Hagyó Miklós főpolgármester-helyettessel együtt a főváros több tömegközlekedési csomópontjában találkozott a BKV ünnepek alatt dolgozó munkatársaival. "Úgy tűnik, a BKV ebben a struktúrában elérte lehetőségének maximumát... Az új BKV-nak 2008-tól kell működnie" - fogalmazott Antal Attila az MTI érdeklődésére, majd hozzátette: a 2007. év az átalakítás éve lesz a társaságnál.

Közölte: bár van elképzelése az átalakításról, ám ezt első körben cégen belül, majd pedig a tulajdonossal szeretné megbeszélni, s a civil szervezetekkel is tervez egyeztetéseket. A távirati irodának adott nyilatkozatában csak azt említette, hogy a jelenlegi struktúrában nagyon nehéz lenne lefaragni a költségeket, és valószínűleg bizonyos szerkezeti, szervezeti átalakításokat végre kell hajtani. Hagyó Miklós elmondta, hogy a BKV az idén mintegy 60 milliárd forint működési hiányt halmozott fel, ami a jelenlegi vezetés kalkulációja szerint 2007-ben 68 milliárdra emelkedne. "Ezért is nagyon fontosnak tartjuk azt, hogy január 1-től a cég működését hatékonyabbá és gazdaságosabbá tegyük" - fogalmazott Hagyó Miklós, aki arra a kérdésre nem kívánt válaszolni, hogy a hiány mekkora összeggel csökkenthető a következő esztendőben.

A városüzemeltetéssel foglalkozó, december 14-én megválasztott főpolgármester-helyettes és a Fővárosi Közgyűlés által december 20-án megválasztott BKV vezérigazgató a karácsonyi ünnepeket megelőzően szombaton, majd szenteste napján és karácsony első napján a Moszkva téren, a Deák téren, az Őrs vezér terén, valamint a Móricz Zsigmond körtéren találkozott a közlekedési vállalat dolgozóival.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!