Valér
-2 °C
0 °C

Erzsébetváros szívta meg az Autómentes napot

2008.09.22. 11:08
Nem okozott a szokásosnál nagyobb dugót a hétfői Autómentes Nap, aminek az egyik leglátványosabb része az Andrássy út lezárása az autók elől. Kora este kötetlen biciklis felvonulás lesz.

Az Autómentes nap reggel a vártnál kisebb fennakadásokat okozott a fővárosi autóforgalomban. Az Index tudósítói szerint a dugók annak ellenére sem nagyobbak a megszokottnál, hogy az Andrássy utat teljes hosszában lezárták. A VI. és a VII. kerületben azért lehet érezni a lezárás hatásait.

A sugárúttal párhuzamos kis utcákban reggel óta folyamatosan csak araszolni lehet. A dugót főként az okozza, hogy az Andrássy utat csak az Izabella utcán és Nagykörúton lehet keresztezni, amúgy csak a BKV és a taxik juthatnak át keresztbe. Az Andrássy út autómentességét rendőrök biztosítják.

Klikk!

A Dózsa György úton, a Rottenbiller utcán, a Damjanich utcában és a környező kis utcákban tömött kocsisorok kígyóznak. A Deák tér környékére nem merészkedett senki, meglepően simán lehet arra közlekedni.

A hidakon is csak a megszokott torlódást lehet érzékelni, a pesti alsó rakparton is csak kora reggel volt nagy a forgalom, akkor is főleg csak a déli irányba.

Talán az időjárás vagy a munkaidő az oka, de tudósítóink nem találkoztak túl sok biciklissel, még az Andrássyn is csak elvétve korzóznak kerékpárosok és gyalogosok. A szokásos biciklis felvonuláson – az elmúlt évektől eltérően – nem zárják le az utat; a demonstrálók este fél 7-kor indulnak a Hősök teréről és szabadon dönthetnek, hogy milyen útvonalon jutnak el a Moszkva térre. A felvonulásról bővebben a kerékagyon>>>

Vonatozzon ingyen!

A forgalmi engedély felmutatásával lehet utazni hétfőn, az Európai Autómentes Napon, a MÁV Start és a GYSEV vonalain. Akik az autó helyett a vonatot választják, másodosztályon utazhatnak teljesen ingyen, saját forgalmijuk felmutatásával.

Az első osztályon a teljes árú jegy különbözetét kell kifizetni, az IC-ken pedig csak a hely- és pótjegyet. Csak a magánkézben lévő autók forgalmi engedélye jogosít majd az ingyenes, illetve kedvezményes belföldi utazásra.

Bővebben a kötöttpályán>>>

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!