Antal, Antónia
-1 °C
4 °C

Jövő hét elejére állíthatják helyre a Bécsi utat

2004.02.27. 12:31
A Bécsi úton a vízszolgáltatás már helyreállt, a külső útszakasz azonban még mindig teljes szélességében le van zárva. A Budapesti Műszaki Egyetem segítségével egyelőre ideiglenes megoldásokkal próbálják megoldani a helyzetet, a főpolgármester-helyettes szerint szerencsés esetben a jövő hét elején végeznek a munkálatokkal, de a borúlátok szerint két hónapig is eltarthat a javítás.
Ideiglenesen helyreállt a vízszolgáltatás a budai Bécsi úton, ahol egy szerdai meghibásodás után csütörtökön ismét szétcsúszott egy vízcső. Az utat teljes szélességében lezárták a Pomázi útnál, illetve az ürömi elágazásnál.

Mielőtt helyreállhatna a normális forgalmi rend, addig - a Budapesti Műszaki Egyetem Geotechnikai tanszékétől kapott segítség alapján - ideiglenesen egy 10 méter széles és egy 4 méter magas, 1200 köbméter földből álló, rézsűtámasztást állítanak fel a sérült szakaszon - tudta meg az Index Konyáry Zsófiától, a Fővárosi Önkormányzat illetékesétől.

Azt még nem tudni, mikor indulhat meg a rendes forgalom az úton - közölte a Fővinform munkatársa az MTI-vel. Csire János, a III. kerület alpolgármestere a Magyar Rádiónak úgy nyilatkozott, ha kivitelező még pénteken elkezdi a munkát, akkor állítása szerint egy-két hétre van szüksége ahhoz, hogy ideiglenes, közlekedésre alkalmas útfelületet hozzon létre.

Az ott közlekedőknek kitérőt kell tennie Üröm vagy Solymár felé. A 18-as autóbuszok három szakaszban járnak, egy 100 méteres szakaszt az utasoknak a munkaterület mellett kell megtenni.

Péterffy Gábor, a Fővárosi Vízművek kommunikációs igazgatója elmondta: a vízcső azért csúszott szét, mert az útpálya oldaltartása, stabilitása egy szakaszon megszűnt, valaki ugyanis elhordta a töltés oldalát. A Vízművek szerint ez a helyzet bármikor újra előállhat, mivel a támaszték hiányában nemcsak az út mozdul meg, hanem a földben lévő vezetékek is.

Vajda Pál főpolgármester-helyettes az MTI-nek elmondta: úgy véli, szerencsés esetben, ha gyorsan megoldást találnak, akkor már a jövő hét első napjaiban helyreállíthatják az utat. Ha nem így lesz, akkor várhatóan egy hetet is igénybe vesz majd ez a munka.

Szakértők ugyanakkor nem tartják elképzelhetetlennek, hogy az útszakasz kijavítását csak két hónap alatt sikerül elvégezni.