Klaudia
0 °C
12 °C

Genftől vásárol használt buszt a BKV?

2008.02.02. 10:31
Csak egy érvényes ajánlat érkezett a BKV-hoz a használt buszok vásárlására meghirdetett pályázatra, de még nem nyilvános, hogy kitől vásárolna a cég, írja a Magyar Hírlap.

Egyetlen érvényes ajánlatot talált a BKV csütörtökön azon a közbeszerzési pályázaton, amelyet használt buszok beszerzésére írt ki a társaság. A cég még nem hirdetett eredményt, így egyelőre azt nem hozták nyilvánosságra, hányan jelentkeztek a pályázatra, írja szombati számában a Magyar Hírlap.

Az ellenzék sérelmezte, hogy a pályázaton nem indulhattak önkormányzatok, mivel azt úgy írták ki, hogy olyan vállalkozás jelentkezhetett, amely minimum hárommilliárd forintos buszforgalmazást tud felmutatni.

A BKV-nak egyébként nem állt rendelkezésére a 3,3 milliárd forintos vételár, ezért a fővárosi közgyűlés jóváhagyásával ideiglenesen 906 milliót csoportosítanak át a kettes metró szerelvényeire elkülönített összegből. A pénz hetvenöt alacsony padlós buszra elég.

A Fidesz kifogásolta, hogy kezdetben a BKV 30-50 százalékos megtakarításról beszélt, jelenleg viszont már arról van szó, hogy az új buszok árának 50-70 százalékáért vásárolnának járműveket. A Magyar Hírlap információi szerint a BKV milliméterre pontosan meghatározta a vásárlandó buszok paramétereit, így a kritériumoknak valószínűleg csak egy típus tud eleget tenni.

A lap úgy tudja, Genfből érkeznek a hatéves járművek, amelyekben még motort kell cserélni, hogy megfeleljenek az Euro 4-es szabványnak.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!