Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

A BKV-s biztonsági őrök ezentúl a jegyeket is kérik

2007.04.02. 18:06
Bírságolni még nem bírságolnak, de a jövőben a biztonsági őrök a jegyeket is ellenőrzik. A BKV bekeményített.

Már biztonsági őröket is bevet a BKV az utasok jegyellenőrzésére. A közlekedési vállalatnál 37 biztonsági őr esett át egy kétnapos képzésen, ami után ők is végezhetnek jegyellenőrzést a budapesti metróknál. Közülük 21 embert már ma is bevetett a vállalat a 2-es metró állomásain, de az utasok a későbbiekben több őr jelenlétére is számíthatnak, a Kisföldalatti és a 3-as metró vonalán.

A biztonsági embereknek a képzés során díjszabási ismereteket, jogszabályokat kellett elsajátítaniuk, és meg kellett ismerniük az utazási feltételeket. A képzés ennek ellenére nem jogosítja fel vizsgát letett őröket a bírságolásra. A biztonsági emberek az utasok bejárati ellenőrzését végzik, pótdíjazással továbbra is csak az ellenőrök foglalkozhatnak.

A BKV szerint az újfajta munkakörre azért van szükség, hogy minél hatékonyabban léphessenek fel a bliccelőkkel szemben. A héten újabb tanfolyam indult, amelynek résztvevői pénteken tesznek vizsgát, majd a frissen végzettek is munkába állnak.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?