Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

BKV: Egy beszállító töltött rossz homokot a Combinókba

A BKV az egyik beszállítót okolja amiatt, hogy rossz homokkal töltötték fel a Combinókat. A kárfelmérés jelenleg is tart, a pluszköltségeket behajtják a szállítón.

Az egyik beszállító hibázott a BKV szerint, ezért került rossz minőségű homok a Combino villamosok fékezését elősegítő tartályokba.

Mint az Index hétfőn megírta, a hétvégén többször jelentkezett probléma fékezéskor: a villamosok téli időjárásban igen fontos homokadagolója nem működött megfelelően, ezért a benne levő homokot az összes Combinón ki kellett cserélni. Hétfőn ezért jártak egy ideig régebbi villamosok a 4-6-osok vonalán.

A közlekedési vállalat közölte, hogy "hibás teljesítés történt", a károkat most mérik fel. A többletköltségeket a BKV a szerződés szerint érvényesíteni fogja a szállítóval. Korábban nem jelentkezett hasonló probléma, a BKV szerint egyedi esetről van szó. Hétfőn este már újra jártak a Combinók a megszokott vonalukon.

A homokra azért van szükség, mert az őszi-téli időjárásban csúszóssá váló sínek miatt a járművek vaskereke megcsúszhat. Azért, hogy ezt elkerüljék, fékezéskor rendszeresen homokot szórnak a kerekek alá, így javítva a tapadást.