Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Milliárdos lelépési díjat fizethet a BKV

2007.12.08. 10:06
Egy Leisztinger Tamás érdekeltségébe tartozó informatikai céget, a Synergont szerződtetheti a BKV - írja a Magyar Hírlap. Ám az informatikai feladatokat ellátó jelenlegi cég lelépése vagy 6 milliárdot kóstálna. Egyesek pártpolitikai érdekeket sejtenek, a közlekedési cég szerint a piaci viszonyokat akarják feltérképezni, a Synergon pedig cáfolja, hogy a céghez Leisztingernek köze lenne.

A Magyar Hírlap úgy tudja, hogy a BKV fel akarja mondani az informatikai szolgáltatásokra hét évvel ezelőtt kötött és 2010 végéig érvényes szerződését. Csak hát a kontraktus felbontása esetén a céget vagy 6 milliárd forint lelépési pénz illetné meg. A Magyar Hírlap szerint a közlekedési vállalat azonban ezt a summát is kész kicsengetni.

Az anyagi gondjait egyébként járatritkítással ellensúlyozni kívánó BKV december 4-én ajánlattételi felhívást tett közzé az informatikai és üzemeltetési feladatokra. A Magyar Hírlap informátorai azt állítja, hogy a szerződés felbontási terve mögött pártpolitikai érdekek húzódnak meg. Szerintük a Synergont akarják helyzetbe hozni, és vélhetően a cég mögött álló Leisztinger Tamást.

Regőczi Miklós, a BKV vezérigazgazgató-helyettese azt mondta, hogy a szerződés felülvizsgálata része a cég azon politikájának, hogy áttekintik a cég 2800 szerződését, az említett tenderrel pedig a piaci viszonyokat akarják feltérképezni. Arra a kérdésre viszont nem válaszolt, hogy a szerződésbontás mennyibe kerülhet majd a cégnek. BKV december 4-én ajánlattételi felhívást tett közzé az informatikai és üzemeltetési feladatokra.

A Synergonhoz Leisztinger Tamásnak nincs köze - reagált a Magyar Hírlap cikkére Albrecht Ottó, a Synergon többségi tulajdonosa. Albrecht szerint egyébként a vállalkozás összforgalmának csak 21 százalékát adják az állami megrendelések. Ami az ominózus BKV tendert illeti, azt Albrecht tudomása szerint még ki sem írta a közlekedési társaság, de ha megteszi, a Synergon minden bizonnyal elindul rajta. A Synergon helyreigazítást kér a Magyar Hírlaptól, ha erre a cég nem hajlandó, jön a per.