Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Újabb szerződéseket vizsgáltat a BKV felügyelőbizottsága

2008.05.14. 20:29
A BKV vezetése által kötött újabb megbízási szerződések vizsgálatát rendelte el a társaság felügyelőbizottsága. A testület ezenkívül támogatta azt a felvetést, hogy idén a tavalyi paraméterkönyv maradna érvényben, illetve a felügyelőbizottság ülésén az is kiderült, hogy Balogh Zsolt megbízott vezérigazgató elvonta a kommunikációval összefüggő feladatkört Regőczi Miklós vezérigazgató-helyettestől.

Újabb, a BKV menedzsmentje által kötött kontraktusok vizsgálatáról döntött a közlekedési társaság felügyelőbizottsága (fb). Az ülés után, Vitézy Dávid a testület Fidesz által delegált tagja arról beszélt, hogy ugyan az fb elfogadta az AAM Zrt.-vel kötött szerződések vizsgálata kapcsán készült, szerinte "semmitmondó" igazgatósági jelentést, ám egyben vizsgálatot indított egy, a Heti Válasz című lapban megjelent hírrel kapcsolatban. Az újság ugyanis azt állítja: az AAM-nek volt egy feladatlistája, amiben benne volt, hogy ki kell találni a Metróber szerződéshez a feladatokat". A lap szerint a céggel ötvenmilliós szerződést kívántak kötni, ehhez kellett fel,adatot kitalálni

Ugyancsak vizsgálatot rendelt el a testület az AAM Kft.-vel és a Golder Kft.-vel összefüggő kérdéskör tisztázására. Vitézy Dávid kifejtette: a 2,5 milliárd forintos tanácsadói szerződésre tavaly az olcsóbb ajánlatot az AAM nyújtotta be, a BKV azonban még a pályázatok december 7-i beadása előtt, november 30-án azt vetette fel az AAM-nek, hogy egyeztessen a másik pályázóval, a Golder Kft.-vel. Egy ilyen lépés versenyjogi és büntetőjogi szempontból is érdekes lehet Vitézy szerint.

Az fb tájékozódás céljából bekérte a felügyelőbizottság a Regőczi Miklós vezérigazgató-helyettes által a Media Magnet Kft.-vel kötött szerződés anyagát, mondta Vitézy Dávid. A papírokból az derült ki, hogy egy hónap alatt 25 millió forintot fizettek ki a cégnek a kábeltelevíziós piac felmérésére.

A testület ülésének végén a vezérigazgatói feladatokat ellátó általános vezérigazgató-helyettes azt tényként közölte: a kommunikációval összefüggő feladatkört elvonta Regőczi Miklós vezérigazgató-helyettestől, a kereskedelmi ügyek azonban továbbra is nála maradtak. Emlékeztetőül: a használtbusz-tendert vizsgáló fb-jelentés a közbeszerzéssel és a kommunikációval kapcsolatban állapított meg problémákat, s vetette fel a személyi konzekvenciák levonásának szükségességét.

Székely Gábor, a testület SZDSZ által delegált elnöke a szerződésekkel kapcsolatos fb döntéseiről nem kívánt nyilatkozni, annyit azonban megerősített, hogy hoztak ilyen határozatokat.

A felügyelőbizottság Vitézy javaslatát elfogadva azt indítványozza a cégtulajdonos fővárosi önkormányzatnak: az idén maradjon érvényben a BKV tavalyi paraméterkönyve, a jövő évi menetrend kidolgozását pedig mielőbb kezdje meg a cégvezetés a szakszervezetek és a különböző civil szervezetek bevonásával.

Balog Zsolt megbízott vezérigazgató egyébként ezúttal sem terjesztette az fb elé a paraméterkönyv tervezetét. A szabad demokrata Székely Gábor, a felügyelőbizottság elnöke nem szavazta meg a többség által támogatott indítványt.

A testület határozatban tiltakozott az ellen, hogy a cég menedzsmentje megtagadta a társaság 2007-es tanácsadó-szerződéseinek lajstromba vételét. A felügyelő bizottság ugyanis már több alkalommal kérte a BKV vezetésétől a tavalyi évi tanácsadói szerződések listáját.