Vince, Artúr
-6 °C
2 °C

Kilenc vonalon álltak a budapesti villamosok

2004.02.26. 17:15
Zárlatos lett egy kábel a BKV Rt. egyik II. kerületi áramátalakító gépházában. A meghibásodás miatt több villamosjárat nem közlekedett csütörtök délután.
Nem közlekedett több villamosjárat Budapesten. A BKV Rt. fődiszpécsere elmondta, hogy részlegesen leállt a 2-es, a 4-es, a 6-os, a 18-as, a 19-es és a 41-es villamosjárat valamint teljesen szünetelt a 17-es és az 59-es villamos közlekedése.

A komoly üzemzavar okáról annyit mondott a közlekedési vállalat diszpécsere, hogy egy II. kerületi áramátalakító gépházban eddig ismeretlen okból felizzottak az elektromos vezetékek, kábelek. Az áramkimaradást eredményező hiba kijavításán jelenleg is dolgoznak a cég munkatársai.

Fotó: Index
Veszteglő villamosok a Kossuth téren
A BKV diszpécserétől kapott információk szerint nem közlekedett a 2-es villamos a Kossuth tér és a Jászai Mari tér között, a 4-es és 6-os az Oktogon és a Moszkva tér között, a 18-as a Szent Gellért tér és a János kórház között, a 19-es és a 41-es a Szent Gellért tér és a Batthyány tér között illetve a 61-es a Moszkva tér és a Hegyalja út között. Teljes hosszában állt a villamosforgalom a 17-es és az 59-es járatok vonalán. A hiba elhárítása több órát vett igénybe.

A nagy fennakadásokat okozó járatkimaradások miatt villamospótló buszok, illetve sűrítve közlekedő párhuzamos buszjáratok szállították az érintett szakaszon az utasokat.

Délután öt körül elindultak a 2-es, a 4-es és 6-os, a 19-es, valamint a 41-es villamosok. Előbb rövidített útvonalon indult újra az 59-es és a 18-as villamos is, kora estére azonban ezeken a vonalakon is helyreállt a közlekedés.