Valér
2 °C
8 °C

Megint kigyulladt egy BKV-busz

2005.07.29. 09:07
Kapcsolódó cikkek (1)
Kigyulladt pénteken reggel a BKV 128-as vonalán közlekedő egyik autóbusz. Szerdán ugyanezen a vonalon történt hasonló baleset: a motortérben csaptak fel a lángok, de szerencsére senki nem sérült meg. Az illetékesek egyelőre nem tudják, hogy mi okozza a gyulladásokat.
Ismét tűz volt a BKV egyik autóbuszán pénteken, senki nem sérült meg - közölte a társaság fődiszpécsere az MTI-vel.

A szerdai esethez hasonlóan ismét a 128-as vonalon közlekedő egyik kocsi motorterében keletkezett tűz, a reggeli órákban, a XII. kerületi Hadik András és a Tarpatak utca sarkánál - mondta el Szántó Ferenc.

Az utastérbe nem terjedtek át a lángok, amelyeket hamarosan eloltottak; személyi sérülés nem történt - tette hozzá.

Szerdán szintén ezen a vonalon, a Hadik András és a Fészek utca sarkánál egy ugyanilyen típusú buszban keletkezett tűz, akkor sem sérült meg senki.

Szántó Ferenc az MTI kérdésére azt nem tudta megmondani, hogy vajon típushibáról van-e szó, de azt elmondta, hogy az elsődleges vizsgálat szerint az üzemanyagellátó berendezés hibásodhatott meg.

Mint mondta, a szerdán kigyulladt busz részletes vizsgálatát a nap folyamán végzik el a tűzoltók a BKV kelenföldi garázsában, az eredmények ismeretében pedig már pontosabb információkkal szolgálhatnak a tűz okáról.