Ivett, Frida
6 °C
16 °C

Csalással vádolják a Centrumot

2008.07.05. 10:42
Csaláson alapul a Centrum Parkolási Rendszer Kft. kirótt napi pótdíjazások fele, állította a Blikknek a cég egykori főellenőre. O. Tibor szerint az a probléma, hogy a Centrum kvótarendszert működtet, amelyben minden pályaszakasznak megvan a kötelező pótdíjszáma. Aki ezalatt teljesít, hamar az utcára kerülhet. A parkolási társaság egyelőre hallgat az ügyben.

Megdöbbentő bejelentést tett a Centrum Parkolási Rendszer Kft. egyik elbocsátott főellenőre, írja a Blikk. O. Tibor azt nyilatkozta a lapnak, hogy volt munkaadója autósok ezreit veri át meghamisított pótdíjazásokkal. "Nálunk olyan nincs, hogy nem büntetünk! Ha kell, úgy fotózunk, hogy ne látszódjon az érvényes jegy, de gyakran manipulálják a kézi számítógépeket is" mondta a volt főellenőr.

Tibor szerint a napi pótdíjazások fele csaláson alapul, s az autósnak esélye sincs bebizonyítani igazát, hiszen a bizonyítékok, amelyeket meghamisítanak, a parkolócég követelését támasztják alá. A Centrum a lapzárta időpontjáig nem válaszolt a Blikknek.

Ami a pénzszerzési trükköket illeti: bevett módszer, írja a Blikk, hogy a dátumokat, az időpontokat egyszerűen átállítgatják a parkolóőrök, így lehet, hogy még érvényes a jegy, de már lejártnak tüntetik fel a képen. O. Tibor szerint a járdán szabálytalanul parkoló autókról is készülnek fotók, noha azokat a közterület-felügyelők büntethetnék, hiszen nem Centrum helyeit foglalják el. Egy jó szögből készült fotón viszont ez nem látszik, olyan, mintha a fizetőzónában állna az autós.

A volt főellenőr szerint szintén bevett gyakorlat, hogy gyakran direkt elrontják a parkolóautomatákat, ami jó az ellenőrnek és a javító műszerésznek is. Hiszen, magyarázza a Blikk, amíg rossz a gép, több a jegy nélkül parkoló autó, az automatában meg szépen összegyűlik 1500-2000 forint pluszban.

A probléma annak köszönhető, hogy a Centrum kvótarendszert működtet, amelyben minden pályaszakasznak megvan a kötelező pótdíjszáma. Aki ezalatt teljesít, hamar az utcára kerülhet. Így nincs más választása a parkolóellenőröknek, mint hogy csaljanak. A Centrum a lapzárta idejéig nem reagált a Blikk kérdéseire. O. Tibor, viszont azt állítja, hogy legalább három kollégája is hajlandó feltárni a visszaéléseket.