Viola
-6 °C
-2 °C

Futóversenyek: forgalomkorlátozások a fővárosban

2008.04.13. 08:40
Vasárnap rendezik meg a Vivicittá, Midicittá és Minicittá elnevezésű utcai futóversenyeket a fővárosban. Több BKV-járat útvonala és menetrendje is módosul.

Vasárnap az első futóverseny 9.30-kor kezdődik a Margitsziget – Árpád híd – Népfürdő utca – Újpesti alsó rakpart – Jászai Mari tér – Margit híd – Margitsziget útvonalon. A második, 10.40-kor és 11:50-kor rajtoló verseny csak a Margitszigetet érinti. A 13.00 órakor kezdődő futás résztvevői a Margitsziget – Margit-híd – Bem rakpart – Fő utca – Alagút – Tabán – Lánchíd utca – Lánchíd – Roosevelt tér – József Attila utca – Hercegprímás utca – Hold utca – Báthory utca – Kossuth Lajos tér – Jászai Mari tér – Margit híd – Margitsziget útvonalon haladnak.

Sávlezárásokra számíthatnak az autósok a Margit hídon és az Árpád hídon. Forgalomkorlátozásra, elterelésre, lezárásra lehet számítani a Margit híd és az Erzsébet híd közötti szakaszon Budán és Pesten.

A 26-os autóbuszok reggel hat és 15 óra között csak az Árpád-híd és Zenélő kút között járnak. Fél egy és két óra között az 5-ös, 15-ös, 16-os, 78-as, 86-os, 105-ös autóbuszok, a 2-es villamos, a 70-es és 78-as trolibuszok módosított útvonalon, két részre osztva, vagy egyáltalán nem közlekednek. Ezen időszakban a villamos és metrójáratok igénybevételét javasolja a BKV.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!