Aliz
7 °C
12 °C
Index - In English In English Eng

Demszky virágot adott és kapott

2006.10.02. 00:16
Demszky azt ígérte, ötször mond majd köszönetet, de ennek a többszöröse összejött. A polgármester szerint Budapest liberális város maradt, és gratulált kihívójának is.

Demszky Gábor éjfél előtt nem sokkal, a jelentős megszólalók közül utolsóként tartotta meg beszédét.

Mégis liberális város

A Liberálisok Házában megrendezett sajtótájékoztatót Kuncze Gábor nyitotta. A pártelnök szerint biztos sokan tartják majd magukat a választások győztesének, az viszont biztos, hogy a szimbolikus főpolgármesteri pozíció Demszky Gáboré maradt. A bejelentést üdvrivalgás és vastaps fogadta.


Klikk!

Demszky az emelvényre lépve azzal kezdte beszédét, hogy Budapest liberális város, ellentmondva Tarlós Istvánnak, aki negyed órával korábban azt hangsúlyozta, hogy Budapest többé nem az.

Demszky ötödször nyert, ezért ötször kívánt köszönetet mondani. Először azért, mert a választásokon kiderült, hogy Budapest nem a zavargások, hanem a biztonság fővárosa. Másodszor azért, mert a szavazók megvédték a várost az antiliberális elemektől; és szokás szerint a fővárosban volt a legnagyobb a részvétel a választásokon.

Harmadszor azért mondott köszönetet a főpolgármester, mert a kormánykoalíciónak többsége lesz a budapesti közgyűlésben, ez garantálja, hogy Budapest a szolidaritás és a béke fővárosa marad. Ez a többség garantálja, hogy a Gyurcsány-kormánnyal együttműködve folytatódhat az építés politikája.

Az SZDSZ nemcsak a fővárosban ért el jó eredményt, de sikerült növelni a polgármestereinek számát is, mondta Demszky.

Köszönetet mondott azért, hogy a választók újra belé helyezték bizalmukat, és bátor politizálást ígért, akár konfliktusok árán is.

Tiszta versengés

Demszky tiszta, demokratikus versengést emlegetett, és gratulált Tarlós Istvánnak kitűnő választási eredményéhez. "Csak jót tud mondani" riválisáról, aki végig a demokratikus szabályok szerint küzdött, és szeretne együttműködni vele.

A főpolgármester köszönetet mondott a szocialista szavazóknak is, mert így korrekt. Demszky négy évvel ezelőtt kétezer szavazattal kevesebbet kapott, a jobb eredményt a sikeres együttműködésnek tulajdonította.

Végül köszönetet mondott azoknak, akik elmentek szavazni, pusztán azért, mert a demokráciát erősítették.

Demszky megszakította beszédét, és virágcsokrot nyújtott át édesanyjának, mert ötödször viselte el a kampányt, majd feleségét lepte meg egy újabb csokorral, mert nemcsak elviselte, hanem végigénekelte a kampányt.

Végül kampányfőnökének, Nyáry Krisztiánnak, Erdélyi Superman Zsoltnak és Horn Gábornak mondott köszönetet Demszky Gábor főpolgármester.