Gerzson
-3 °C
3 °C

Párnát kapott Demszky a Fidesztől

2005.10.27. 12:07
Demszky Gábor 15 éves városvezetői regnálását "ünnepelte meg" a fővárosi fidesz csütörtökön. A sajátos akciót végrehajtó Kupper Andrástól a közgyűlésben megvonták a szót.

Ügyrendi felszólalásra jelentkezett csütörtökön a Fővárosi Közgyűlés ülésén Kupper András, a Fidesz frakcióvezetője. Felszólalásában azonban nem az éppen napirenden lévő témához, vagyis az útfelújításokhoz szólt hozzá, hanem arra emlékeztetett, hogy Demszky Gábor 15 éve tölti be a főpolgármesteri tisztséget. Demszky ezért a Fidesztől egy "arcképes párnát" vehetett át. A Fidesz szerint pihennie kéne a főpolgármesternek, amúgy is elfáradt a hosszú évek alatt. Kupperbe azonban belefojtották a szót. Az ülést éppen levezető Szolnoki Andrea főpolgármester-helyettes megvonta a hangot a fideszes politikustól, miközben éppen az MSZP frakcióból bekiabáltak, hogy nem ügyrendi hozzászólás volt Kupper nyilatkozata.


Klikk a képre!

Kupper később a közgyűlési terem melletti helyiségben mondta el álláspontját az újságíróknak. Szerinte az elmúlt tizenöt évben a város nem fejlődött, amilyen fejlesztéseket a főváros végrehajtott, azok többnyire ideiglenes jellegűek voltak. Ilyen például szerinte a Szabadság híd befüvesítése vagy a plázsokra leszórt homok esete a Duna-parton.

Kupper szerint az is példátlan, hogy először fojtották bele a szót a közgyűlés 15 éve alatt, de azt azért elmondta, hogy nemcsak ő nem ért egyet Demszky politikájával. A fővárosiak a lábukkal szavaztak szerinte: az elmúlt években 300 ezren hagyták el Budapestet.

Megkérdeztük a városházi sajtóiroda és az SZDSZ álláspontját is az esetről, a kispárnáról, Demszky fáradtságáról, a budapesti lakosság csökkenéséről. Ők nem akartak foglalkozni a Fidesz akciójával, ugyanakkor a Főpolgármesteri Hivatal egyik munkatársa elmondta, hogy az utóbbi időben megállt a budapesti lakosság csökkenése, az emberek felismerték, hogy "vidéken sem kolbászból van a kerítés", és sokan visszatérnek Pestre, Budára.