Miklós
-5 °C
-2 °C
Index - In English In English Eng

Tarlós és Demszky is leadta ajánlószelvényeit

2006.08.15. 16:59
Még szocialista képviselőktől is kapott ajánlószelvényeket sajtá bevallása szerint Tarlós István. A saját szelvényeit nem sokkal később leadó Demszky Gábor eddig több mint húszezer kopogtatócédulát gyűjtött. Pénteken hivatalos jelölté vállhat a választás két esélyese.

Leadta kopogtatócéduláit Tarlós István és Demszky Gábor. A budapesti főpolgármester-választás két legfőbb esélyese alig pár perc eltéréssel számolt be a jelöléshez szükséges ajánlószelvények leadásáról.

A versenyt Tarls István nyerte. "Ezen a választáson én szeretnék mindenben első lenni, így az ajánlócédulákat is elsőként akartam leadni, ami sikerült is" - fogalmazott az MTI kérdésére. Tarlós azzal büszkélkedett, hogy "meglepően nagy számban adtak le még szocialista képviselők is" ajánlócédulát a számára.

Az ajánlószelvényeit nem sokkal később leadó Demszky ezzel szemben húszezernél is több ajánlószelvény leadásával büszkélkedett. A Fővárosi Választási Iroda korábbi tájékoztatása szerint Budapesten 1.406.872 névjegyzékben szereplő választópolgár van és a főpolgármester-jelölt állításához 7035 érvényes ajánlószelvény szükséges.

A Fővárosi Választási Iroda tájékoztatása szerint három nap áll a rendelkezésükre az ajánlószelvények érvényességének ellenőrzésére, vagyis péntekig vizsgálják meg Demszky Gábor és Tarlós István ajánlószelvényeit. A fővárosban élők az önkormányzati képviselőjelöltekre, főpolgármester-jelöltekre, illetve polgármester-jelöltekre adhatnak ajánlást. Az ajánlószelvények gyűjtésének végső határideje szeptember 8-a, addig lehet jelöltet állítani.