Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Fővárosi díszpolgárok lesznek a vízipólósok

2008.09.09. 14:15
A budapesti díszpolgárok jelöléséről határozó fővárosi bizottság ajánlása szerint hét közéleti személyiség és hét sportoló kapja meg idén a díszpolgári címet, tudta meg az Index. A végső döntést a fővárosi közgyűlés mondja ki a hónap végén.

A mostani döntés szerint díszpolgár lesz a magyar vízilabda-válogatott hat tagja és Kemény Dénes szövetségi kapitány. A csapatból a három arannyal rendelkező tagok kapják az elismerést, akik már az előző két olimpián is tagjai voltak az aranycsapatnak, azaz Benedek Tibor, Biros Péter, Kásás Tamás, Kiss Gergő, Molnár Tamás, és Szécsi Zoltán.

A sportolók mellett díszpolgár lesz Berek Katalin előadóművész, Heller Ágnes szociológus, Juhász Ferenc költő, Márk Gergely rózsanemesítő, Marton László rendező, Szelényi Iván szociológus és Zwack Péter vállalkozó.

A Pro Urbe Budapest díj odaítélésénél hosszas vitát követően nem szavazták meg Schneller István volt budapesti főépítész jelölését. Schneller tavaly is versenyben volt az elismerésért, de akkor sem sikerült megítélni neki.

Nem született döntés kedden a fővárosi kabinet ülésén a hatósági taxitarifák emeléséről, az előterjesztő főjegyző ugyanis nem volt jelen. Emellett a kabinet indoklást kér a javaslatot készítő taxiskamarától arra, miért akarják az alapdíjat drasztikus mértékben, 300 forintról 500 forintra emelni.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?