Etelka, Aletta
-5 °C
0 °C

Balesetek, óriási dugók Budapesten

2008.09.08. 09:39
Forgalomtechnikusok szeptember elejére, iskolakezdetre tették a budapesti dugószezon kezdetét, ám a nagy torlódások ma kezdődtek meg igazán. Beállt a város, ami nagyrészt annak tudható be, hogy megjött a rossz idő, azaz sokan ültek kocsiba, és többen karamboloztak, mint szoktak.

Jóval nagyobb a dugó Budapesten, mint egy héttel ezelőtt hétfőn, mondta az Indexnek Sándor Zsolt, a Fővinform munkatársa. Ennek a fő oka az eső, ugyanis sokan elővették a garázsból a gépkocsit, így több jármű van az utakon.

A több gépjármű a szokásosnál rosszabb útviszonyok miatt az átlagosnál több balesetet okozott. Baleset volt reggel az Erzsébet hídon, a VIII. kerületben a Népszínház utcában, a IX. kerületben az Epreserdő utcában, a Váci úton a Csavargyár utcánál, Csepelen a Kossuth Lajos utcában, valamint karambolozott a 7-es busz a Bartók Béla úton egy személygépkocsival.

A balesetek környékén nagy volt a torlódás a korlátozás miatt. A belső utak mellett az összes autópálya bevezető szakaszán nagy dugó alakult ki, némelyik esetben, például az M1-M7 bevezetőjén baleset is súlyosbította a helyzetet.

A forgalmi helyzetet súlyosbította az is, hogy most már szinte mindenki megjött a nyári szabadságból, és elkezdett dolgozni, valamint az egyetemek és főiskolák is megkezdték a működést.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!