Zelma, Rajmund
-4 °C
3 °C

Fónagy lett a Fidesz új budapesti elnöke

2007.06.22. 17:56
Fónagy János a Fidesz új budapesti elnöke - erről a távozó elnök javaslatára pénteken délután elsöprő többséggel döntött a párt fővárosi választmánya. Fónagy megválasztása nem nagy megelepetés, hiszen már korábban kiderült: ő az egyetlen jelölt a posztra.

Kupper András, a posztról távozó elnök elmondta, hogy a két évre megválasztott új elnök az 52 jelenlévő közül 50 voksot kapott.

A választmány hét aspiráns közül hat alelnököt választott Németh Szilárd, Kosztolányi Dénes, Dankó Virág, Kupper András, Gotthard Gábor és György István személyében.

Kupper András elmondta azt is, hogy Budapesten a Fővárosi Közgyűlés tagjai vesznek részt aktívan a politizálásban. Ezért elvileg a fővárosi frakcióvezetőnek kellene lennie a budapesti pártelnöknek is. Mivel azonban Tarlós István frakcióvezető nem tagja a Fidesznek, csak a párt képviselőcsoportjából kerülhetett ki az új elnök.

"Jelenleg Fónagy János országgyűlési és fővárosi képviselőnek, az Orbán-kormány közlekedési miniszterének van a legnagyobb tekintélye és elfogadottsága a fővárosban és a párt felső vezetésében is" - mondta Kupper, hozzátéve, hogy ő maga taglétszámában, szervezettségében és munkabírásában jelentősen megerősödött pártszervezetet ad át utódjának.