Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Bérletet kaphatna, akinek nincs autója

2007.10.29. 10:21

Az elővárosi és a fővárosi közlekedés összehangolása is kevés lenne a szinte állandósult budapesti dugók megszüntetéséhez, ezért a főváros együttműködésről tárgyal a környező települések önkormányzataival a P+R parkolási lehetőségek megsokszorozásáról, mondta el Hagyó Miklós a Napi Gazdaságnak adott interjújában.

A főpolgármester-helyettes szerint az átszervezésen túl legalább 25-30 ezer P+R parkolóhelyre lenne szükség, körülbelül ennyi van ugyanis a hasonló lélekszámú Bécsben. (Budapesten jelenleg 3500 ilyen parkoló van.) Addig is létrehoztak egy olyan céget, amely a behajtási engedélyeket adja majd ki, így korlátozni tudják majd a belvárosi áruszállítást.

A főváros idővel egységes parkolási rendszert alakítana ki, de ehhez még egyeztetni kell az érintett kerületekkel, és el kell végezni a gazdaságossági számításokat is, mondta Hagyó. A legfontosabb az, hogy a budapestieknek megérje a közterületek helyett a parkolóházakban hagyni az autójukat, sőt, az elképzelések szerint utazási bérletet is kaphatna az a belvárosi, akinek nincs autója, tette hozzá.