Timót, Xénia
-3 °C
4 °C

Bérletet kaphatna, akinek nincs autója

2007.10.29. 10:21

Az elővárosi és a fővárosi közlekedés összehangolása is kevés lenne a szinte állandósult budapesti dugók megszüntetéséhez, ezért a főváros együttműködésről tárgyal a környező települések önkormányzataival a P+R parkolási lehetőségek megsokszorozásáról, mondta el Hagyó Miklós a Napi Gazdaságnak adott interjújában.

A főpolgármester-helyettes szerint az átszervezésen túl legalább 25-30 ezer P+R parkolóhelyre lenne szükség, körülbelül ennyi van ugyanis a hasonló lélekszámú Bécsben. (Budapesten jelenleg 3500 ilyen parkoló van.) Addig is létrehoztak egy olyan céget, amely a behajtási engedélyeket adja majd ki, így korlátozni tudják majd a belvárosi áruszállítást.

A főváros idővel egységes parkolási rendszert alakítana ki, de ehhez még egyeztetni kell az érintett kerületekkel, és el kell végezni a gazdaságossági számításokat is, mondta Hagyó. A legfontosabb az, hogy a budapestieknek megérje a közterületek helyett a parkolóházakban hagyni az autójukat, sőt, az elképzelések szerint utazási bérletet is kaphatna az a belvárosi, akinek nincs autója, tette hozzá.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!