Klaudia
-3 °C
3 °C

Peronemelésre van szükség az óriáshernyók miatt

2006.03.13. 15:03
Felújítják a körúti villamos-pálya felső vezetékeit, kiszélesítik és ahol kell meghosszabbítják a megállók járdáit, minderre azért van szükség, hogy az új Siemens-villamosok beférjenek majd a megállókba. Az InfóRádió beszámolója szerint két ütemben valósul meg a korszerűsítés.

Április 18-tól június 9-ig két ütemben felújítják a nagykörúti villamos vonalát, ezalatt buszokkal szállítják az utasokat- nyilatkozta az InfóRádiónak Bősze Sándor, a BKV fejlesztési igazgatója. Közlése szerint a buszok szinte "egymást fogják érni", és útvonaluk minden méterét kiszámítják, hogy a dugókat elkerüljék.

Ahol lehet buszsávokat alakítanak ki a járműveknek, másutt pedig a villamospálya fog szabad előrejutást biztosítani. A felújításra az új Combino villamosok miatt van szükség. A szakemberek először a Moszkva tér és Blaha Lujza tér közt újítják fel a felsővezetékeket, második ütemben pedig a Blaha és a dél-budai megállók közt korszerűsítik a pályát.

Ennek része a vezetékek kicserélésén túl a járdaszigetek szélesítése, meghosszabbítása, valamint a járdák felemelése is. Ez utóbbira azért van szükség, mert a Siemens óriáshernyói alacsonypadlósak, de ahhoz, hogy egy szinten legyenek majd a járdával, meg kell azokat emelniük.