Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Létrehozták Demszky összeférhetetlenségét vizsgáló eseti bizottságot

MTI
2004.09.23. 20:08
Ellenzéki elnökkel és két koalíciós képviselővel létrehozta a Fővárosi Közgyűlés csütörtök esti rendkívüli ülésén azt a háromfős eseti bizottságot, amely Demszky Gábor összeférhetetlenségi ügyét vizsgálja majd. Az ülést a fideszesek kezdeményezték, hogy az eseti grémiumnak legyen egy hete a megfontolt jogi vélemény kialakítására.

A közgyűlés augusztus 31-én képviselői felvetések alapján, az MSZP-SZDSZ többség szavazataival kinyilvánította, hogy Demszky Gábor főpolgármesteri és európai parlamenti képviselői tisztsége között nincs összeférhetetlenség. A közigazgatási hivatal eljárásjogilag hibásnak találta a közgyűlés döntését. A főpolgármester összeférhetetlenségi ügyében ugyanis előzetesen létre kellett volna hozni a törvényben előírt háromfős javaslattévő bizottságot.

Az eseti bizottságnak, amely munkájához hivatali jogi szakértőket vehet igénybe, a közgyűlés jövő csütörtöki ülésére kell benyújtania javaslatát. A testületnek Kupper András Fidesz-MKDSZ frakcióvezető mellett a jogi bizottság szocialista és szabad demokrata alelnöke, Danielisz Béla és Szász Domokos a tagja.