A Ráday utcában kap helyet a BMC zenecsarnoka

MTI
2005.05.26. 21:44

Régi épületből zenecsarnokot, a Közraktárakból kulturális intézményt alakítanak ki a közeljövőben a Ferencvárosban, hamarosan a Goethe Intézet is a kerületbe költözik. Erről Gegesy Ferenc, a kerület polgármestere tájékoztatott közleményében.

Tájékoztatása szerint hamarosan megkezdődik a Közraktárak kulturális célú átépítése és a német állam által fenntartott Goethe Intézet átköltöztetése az Andrássy útról a Ráday utcába.

Emellett, a képviselő-testület minapi döntése nyomán tíz, jelenleg üresen álló, illetve a közeljövőben megüresedő Ráday utcai helyiséget hasznosítanak kulturális célokra.

A legnagyobb fejlesztés a BMC Zene Csarnokának kialakítása lesz a Ráday utca közelében, egy eddig lebontásra ítélt épületben - közölte a polgármester.

A Mátyás utcai épület felújítása után, 2006 őszére készülne a csarnok, amelyben helyet kapna - többek között - az Eötvös Péter Kortárszenei Alapítvány nemzetközi kurzusközponttal, a BMC Magyar Zenei Információs Központja és Könyvtára, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemmel közösen kialakítandó kortárszenei műhely és kísérleti stúdió, valamint a JazzPont információs iroda.