Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Átépíti a buszmegállókat a BKV

Index
2005.08.09. 06:15
Átalakítja jó néhány megállóját a BKV, elsősorban azokon az útvonalakon, amelyeken alacsonypadlós buszok járnak majd - írja a Népszabadság. Az átépítés szegélykorrekciókat, járdaburkolat-javítást és a nyomvályúk megszüntetését tartalmazza, s azokon az útvonalakon is elvégzik, amelyeket "vegyes üzemmódban" - alacsonypadlós és hagyományos buszokkal - működteti a jövőben a szolgáltató. A programmal augusztus 20-áig végez a BKV, ugyanis ekkor szabadulnak fel azok a Volvo buszok, amelyek a 2-es metró felújítása idején pótló járatként közlekednek a földalatti nyomvonalán.

A 60-as járaton teljes típusváltás lesz - vagyis csak Volvok járnak majd - ezért a Batthyány téri irányba nyolc megállót - Pomázi út, Óbudai temető, Kubik utca, Bojtár utca, Orbán Balázs út, Rendelő intézet, Szent Margit kórház, Zsigmond tér - igazítanak az alacsonypadlós járművekhez. Az ellentétes irányban, Óbuda MÁV állomás felé a Kolosy téri, Bojtár utcai, Kubik utcai, Óbudai temető, Óbuda autóbusz garázs, Keled út és a végállomás megállóit kell átalakítani.

A 106-os, 130-as, 96, 96 gyors, 61, 61-es gyors, 62-es, 86-os, 32-es és 3-as vonalán vegyes üzemmód lesz, néhány megállót azonban ezeknek az útvonalán is rendbe kell tenni. A teljes programra ötvenmillió forintot költ a BKV.