Átépíti a buszmegállókat a BKV

Index
2005.08.09. 06:15
Átalakítja jó néhány megállóját a BKV, elsősorban azokon az útvonalakon, amelyeken alacsonypadlós buszok járnak majd - írja a Népszabadság. Az átépítés szegélykorrekciókat, járdaburkolat-javítást és a nyomvályúk megszüntetését tartalmazza, s azokon az útvonalakon is elvégzik, amelyeket "vegyes üzemmódban" - alacsonypadlós és hagyományos buszokkal - működteti a jövőben a szolgáltató. A programmal augusztus 20-áig végez a BKV, ugyanis ekkor szabadulnak fel azok a Volvo buszok, amelyek a 2-es metró felújítása idején pótló járatként közlekednek a földalatti nyomvonalán.

A 60-as járaton teljes típusváltás lesz - vagyis csak Volvok járnak majd - ezért a Batthyány téri irányba nyolc megállót - Pomázi út, Óbudai temető, Kubik utca, Bojtár utca, Orbán Balázs út, Rendelő intézet, Szent Margit kórház, Zsigmond tér - igazítanak az alacsonypadlós járművekhez. Az ellentétes irányban, Óbuda MÁV állomás felé a Kolosy téri, Bojtár utcai, Kubik utcai, Óbudai temető, Óbuda autóbusz garázs, Keled út és a végállomás megállóit kell átalakítani.

A 106-os, 130-as, 96, 96 gyors, 61, 61-es gyors, 62-es, 86-os, 32-es és 3-as vonalán vegyes üzemmód lesz, néhány megállót azonban ezeknek az útvonalán is rendbe kell tenni. A teljes programra ötvenmillió forintot költ a BKV.