Befejeződött a Budaörsi úti felüljáró felújítása

MTI
2005.10.19. 13:23

Négy nappal a határidő előtt, szerdán befejeződött a Budaörsi úti felüljáró felújítása Budapesten. A megújult felüljárót Demszky Gábor adta át a forgalomnak. A beruházás az idén tervezett 80 kilométeres útfelújítási program része. A 61 méter hosszú hídon 19 éve volt utoljára felújítás. A Budaörs felőli járdakonzol 10 éve kimozdult a helyéről, azóta állvánnyal támasztották meg.

A 140 naposra tervezett rekonstrukciót hétvégi, illetve éjszakai munkával sikerült lerövidíteni. A felüljáró korszerű, folyékony szigetelést, a vasbetonfelületek sóálló bevonatot kaptak. A fővárosi útfelújítási program leghosszabb ideig tartó beruházására 40 hónapos garanciát vállalt a kivitelező. Az idei 80 kilométeres budapesti útfelújításokból 48 kilométer jut az 1100 kilométeres fővárosi tulajdonú, és 32 kilométer a 3400 kilométeres kerületi úthálózatra.

"A fővárosiak lényegesen rosszabb közlekedési helyzetre számítottak, mint amilyet végül tapasztaltak, és úgy ítélik meg, megérte elviselni a közlekedési nehézségeket"- mondta az átadáson az útfelújításról készült közvélemény kutatásra hivatkozva Demszky Gábor.