Demszky kezében a BKV menetrendje

2008.05.28. 13:31

Elfogadta a főváros Városüzemeltetési és Környezetgazdálkodási Bizottsága a BKV 2008-as paraméterkönyv-tervezetét, így már csak a főpolgármester ellenjegyzése hiányzik a bevezetéshez.

Ellenszavazat nélkül fogadta el a Városüzemeltetési Bizottság a BKV tervezetét, miután érdemben tárgyalt róla. Emlékezetes, hogy erre a bizottságnak április 16-án nem volt módja, az akkori tervezet jogi hiányosságai miatt.

Az akkor megfogalmazott elvárásoknak megfelelően megkezdte a BKV Somodi László vezetésével egy új tervezet megalkotását, ám épp mire elkészült volna az új paraméterkönyv, szakmai alkalmatlanságra hivatkozva kirúgták annak elkészítőjét.

A folyamat ekkor már nem állt le, mivel az új tervezetnek addigra már lett szakmai és társadalmi támogatottsága, miközben volumencsökkenést is tartalmaz. Mivel a Bizottság mai ülésén elfogadásra javasolta azt, a hivatalos eljárásrend szerint már csak a főpolgármesternek kell jóváhagynia a tervezetet. Amennyiben ez is megtörténik, 2008. augusztus 21-étől fokozatosan életbe léphet a BKV új menetrendje.