Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A metrók, villamosok, trolik és HÉV-ek új menetrendje

2008.05.20. 17:54
A szakmai konszenzus okán a főváros vezetése rászánta magát az új paraméterkönyv-tervezet elfogadására. Az új menetrend fő nyertesei a késő esti utasok és a peremkerületekben élők lesznek. A járatritkításokat járatösszevonásokkal és az átszállási idők csökkentésével kárpótolják.

A következőkben a paraméterkönyv-tervezet újdonságait ismertetjük a teljesség igénye nélkül, a buszok menetrendjének változásával majd egy következő cikkünkben foglalkozunk.

Sűrűbben jár hétvégén és esténként a metró

A metróközlekedésben több évtizedes hagyomány szűnhet meg. Az utolsó vonatok indulási ideje a végállomásokról nem 23:10 perc lesz, hanem néhány perccel későbbi. Ennek oka, hogy az utolsó 2-es és 3-as metrók egységesen 23:30-kor indulnak majd a Deák Ferenc térről, 4,5 perces várakozás után. Ezzel az egyik vonal utolsó metróiról át lehet szállni a másik vonal utolsó metróira. (A reggeli 4:30-as egységes üzemkezdet is változik, ez a jövőben 4:28 és 4:33 között szóródik majd a négy végállomáson.)

A legritkább követési idő a 2-es és 3-as vonalon 15 percről 10 percre csökken a hét minden napján, a napközbeni követés 5 perc lesz minden nap. Ez este és hétvégén sűrítést, hétköznap enyhe ritkítást jelent. A csúcsidei követés ritkul 10-20 másodperccel, az ott megspórolt néhány menet adja az esti és hétvégi sűrítés lehetőségét.

A BKV számításai szerint a 2-es metrón egy kocsi 186 forintért, a 3-as metrón 176 forintért, a földalattin pedig 481 forintért tesz meg egy kilométert. Ám míg a földalatti egy egység, addig a kettes metrón öt, a hármason hat kocsi ad ki egy szerelvényt.

Ütemesedik a HÉV-menetrend

A szentendrei HÉV csúcsidőben továbbra is 5-6 percenként jár majd Budapesten belül, azon kívül naptól és napszaktól függően városon belül 10-20 percenként, Szentendrére 20-30 percenként közlekedik.

A ráckevei és gödöllői HÉV-en 30 és 60 perces ütemű időszakok lesznek, csúcsidei sűrítésekkel. A csepeli HÉV legritkább követése 20 perc lesz.

Némi ritkítás a villamosközlekedésben

A hatos villamos 0:27-kor indul utoljára a teljes útvonalon végig mindkét irányban. A négyes villamos azonban a Fehérvári útról 22:32-kor, a Moszkva térről 23:12-kor indul utoljára. A hatos üzemidő hosszabbításával párhuzamosan a 906-os busz üzemideje rövidül.

A 30-as villamosok száma 21-esre változik, és 20 perc helyett 12-15 percenként közlekednek, ám késő este már csak a napközben nem közlekedő Koppány utcáig járó 21A jelzésű villamossal lehet utazni, a mai 30A megszűnik.

Az 50-es villamos újra közlekedik majd késő este, így a 950A jelzésű éjszakai busz megszűnik. Az 56-os villamos a Szabadság-híd megnyitása után Hűvösvölgyből a Móricz Zsigmond körtérig jár majd Budafok helyett, a Moszkva tértől a Villányi úton, a 61-es villamos vonalán. Budafokra újra a 47-es villamossal lehet eljutni a Deák térről.

Az 59-es villamos késő este a Moszkva térről indul majd a János Kórház helyett. Hétköznap, csúcsidőben a 62-es villamos a Mézeskalács térről a Blaha Lujza térre közlekedik majd a 28-as villamos útvonalán. Csúcsidőn kívül 62A jelzéssel a mai 62-es útvonalán közlekedik a Mázsa térig.

60-as számjelzést kap a fogaskerekű-vasút, egyszerüsítve ezzel az utastájékoztatást a turisták által szívesen használt járat kapcsán.

Az egyes villamos vonalán hétvégén Combinók közlekednek. A 14-es villamos késő este és hétvégén 2 kocsis szerelvény lesz három helyett. A 42-es villamos vonalán hannoveri villamosok járnak majd.

A csúcsidei ritkítások hatására 10 villamosszerelvény takarítható meg. A paraméterkönyv hétféle villamos szerelvénnyel számol. Legolcsóbban a Tátra villamos közlekedik 211-258 forintért kocsinkként és kilométerenként. A hannoveri villamos 498 forintért, a Ganz ipari csuklósok típustól függően 487-537 forintért, a Combinók 702 forintért tesznek meg egy kilométert. Ha azonban a járművek kapacitását is figyelembe vesszük, akkor egy férőhelyre vetítve már a Combinó a BKV fajlagosan legolcsóbban közlekedő villamosa.

Troliból is kevesebb kell

Kilenc trolit takarít meg a BKV a ritkítással, ami főként napközben és csúcsidőben valósul meg. Késő este 10 vagy 20 percenként járnak a trolik, a 73-as, 79-es és 81-es kivételével, melyek olyankor nem közlekednek.

A 75-ös trolibuszok a Stadionoktól a Dózsa György úti metróállomás helyett a Jászai Mari térig közlekednek. A 79-esek rövidített útvonalon, a Keleti pályaudvar és a Dózsa György út között járnak. A 80-as troli hétvégén és késő este a Keleti és az Örs vezér tere között jár, kiváltva a Keleti és a Csertő utca közötti 80A és az Örs és a Fogarasi út között közlekedő 81-es járatot.

A szóló trolibuszok 365 forintért, a csuklósak 336 forintért tesznek meg egy kilométert.

Az új tervezet bemutatása

Nehéz szülés volt, és még most sem mindenki elégedett – ez derült ki a BKV kedden tartott sajtótájékoztatóján a BKV új menetrend-tervezetének bemutatásakor. A jövő héten sztrájkra készülő autóbuszos szakszervezetek nem vettek részt a javaslat kidolgozásában, azt nem is véleményezték, így azt elfogadni sem tudják.

A kötöttpályás járművezetőket képviselő szakszervezetek látták a tervezetet, és azt alapvetően elfogadhatónak tartották. Ők várhatóan nem is sztrájkolnak majd. A Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE) szóvivője, Vitézy Dávid is viszonylag elégedett. Ennek oka, hogy a VEKE a maga sikerének érzi, hogy a 6 milliárdos járatritkítási csomag 1,14 milliárdra szelídült, és a VEKE által korábban kidolgozott fejlesztési javaslatok mindegyike bekerült az új paraméterkönyvbe.

A sajtótájékoztatón a piros 7-es egyik vezetője is részt vett, és arról kérdezte a társaság jelen lévő vezetőit, felhagy-e a BKV a további alvállalkozók bevonásával a buszközlekedésbe.

Illetékesség híján erre nem kapott számára megnyugtató választ. Az Index azonban úgy tudja, jelenleg nincs napirenden újabb vonalak alvállakozásba adása. A sofőr azt is megjegyezte, a buszok állapota közismerten rossz, és volt, hogy tankolni sem tudtak a garázsban. Ezekről a problémákról amúgy az Index is írt korábban itt és itt.