Nándor
9 °C
23 °C
Index - In English In English Eng

Délutánra bedugulhat a főváros

2004.04.15. 14:05
Közlekedési zárlat és teljes parkolási tilalom lesz csütörtök délután Budapesten a Páva utca környékén. Aki a rendőrségi felhívás ellenére megáll az ideiglenesen tiltott területeken, mindenképp számítson rá, hogy azonnal elszállítják autóját.
Teljes parkolási tilalom és közlekedési zárlat lép életbe csütörtök délután Budapesten a Páva utca környékén, ahol az izraeli államfő részvételével ma nyitják meg a Holokauszt Emlékközpontot. Lezárnak utcákat, és egész nap tilos megállni a főváros számos pontján, aki ezt figyelmen kívül hagyja, annak autóját elszállítják.

A Holokauszt Emlékközpont hivatalos megnyitója délután 5 órakor kezdődik, itt beszédet mond Móse Kacav izraeli államfő, Mádl Ferenc köztársasági elnök, Medgyessy Péter miniszterelnök és Hiller István, a nemzeti kulturális örökség minisztere is.

A delegáció mozgása miatt az alábbi ideiglenes forgalomkorlátozások lépnek életbe a főváros területén:

Tilos megállni:
  • 2004. április 13-án 6 órától 2004. április 15-én 24 óráig a Budapest XVIII., Ferihegy 1 repülőtér termináljához vezető úton mindkét oldalon, valamint az út melletti parkolóban.
  • 2004. április 15-én 6 órától 15 óráig a Budapest VI., Dalszínház utcában a Lázár utca és Andrássy út között mindkét oldalon, az Andrássy úton a Hajós utca és Dalszínház utca között mindkét oldalon.
  • 2004. április 15-én 6 órától 17 óráig a Budapest VII., Dohány utcában a Károly körút és Síp utca között mindkét oldalon, a Wesselényi utcában a Síp utca és Dohány utca között mindkét oldalon, a Károly körúton a Wesselényi utca és Dob utca között a páratlan oldalon, a Rumbach utcában a Dob utca és a Wesselényi utca között mindkét oldalon, a Herzl T. téren, a Síp utcában a Rákóczy út és a Wesselényi utca között mindkét oldalon, a Kertész utcában a Wesselényi utca és Dohány utca között a Wesselényi utcától számított 20 méteres szakaszon mindkét oldalon.
  • 2004. április 15-én 6 órától 20 óráig a Budapest IX., Páva utcában a Tompa utca és Üllői út között mindkét oldalon, a Tűzoltó utcában a Berzenczey utca és angyal utca között mindkét oldalon, a Liliom utcában az Üllői út és Tompa utca között mindkét oldalon, a Berzenczey utcában az Üllői út és Tűzoltó utca között mindkét oldalon.
  • 2004. április 15-én 6 órától 2004. április 18-án 24 óráig a Budapest IX., Páva utcában a Tűzoltó utca és Üllői út között mindkét oldalon, a Tűzoltó utcában a Berzenczey utca és Páva utca között mindkét oldalon.
  • 2004. április 13-án 6 órától 2004. április 15-én 24 óráig a Budapest VIII.,X.,XII.,XVIII., Ferihegyi gyorsforgalmi úton F1 és a Határ út között mindkét oldalon, az Üllői úton a Kálvin tér és Határ út között mindkét oldalon, a Kálvin téren körben, a Szabó E. téren körben, a Múzeum körúton mindkét oldalon, a Béla király útján a Kormányszállás és Istenhegyi út között mindkét oldalon, az Istenhegyi úton mindkét oldalon, az Orbánhegyi úton az Orbán tér és Stromfeld A. utca között mindkét oldalon, a Stromfeld A. úton mindkét oldalon, a Jagelló úton a Böszörményi út és Hegyalja út között mindkét oldalon, a Hegyalja úton a Hegyalja út és Döbrentei tér között mindkét oldalon, a Kossuth Lajos utcán mindkét oldalon, a Szabadsajtó úton mindkét oldalon, Apor V. téren a Stromfeld A. út és Jagelló út között mindkét oldalon.
  • 2004. április 15-én 8 órától 16 óráig a Budapest VII., Rákóczi úton a Síp utca és Károly körút között a páros oldalon.

    A Budapesti Rendőr-főkapitányság kéri a járművezetőket, hogy a megváltozott forgalmi rend szerint, fokozott figyelemmel közlekedjenek. Az ideiglenes forgalomkorlátozás során elszállított gépjárművek után a Budapesti Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Főosztály Forgalomirányító Központ 354-1898 telefonszámán érdeklődhetnek.