Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A BKV szerint nem ázik be a 2-es metró

2004.09.10. 09:38
A BKV közleményben cáfolta azokat a híreket, amelyek szerint rosszul szigetelték, ezért ismét beázik a 2-es metró. Az idén felújított szakaszon vannak ugyan vízcsöpögések, de ezeket határidőig elhárítja a kivitelező - írja a Népszabadság.
A BKV közleményben cáfolta azokat a híreket, amelyek szerint rosszul szigetelték, ezért ismét beázik a 2-es metró alagútjának mintegy kilencmilliárd forintból felújított, s néhány nappal ezelőtt átadott Keleti pályaudvar-Blaha Lujza tér-Astoria közötti szakasza - írja a Népszabadság.

A kettes metró idén felújított szakaszán vannak ugyan vízcsöpögések, de ezeket a november 15-i határidőig elhárítja a kivitelező.

A híradások szerint a vonal nagy részéről a rekonstrukció során sem tudták kiszorítani a vizet, amely - köztudomásúan - hosszú évek óta nagy kárt tesz a létesítményben. A BKV tudatta, hogy a felújítás egyik legfontosabb célja a vízbetörések megszüntetése.

Azt az állítást, amely szerint az új szigetelést kivitelezési hiányosságok miatt törte át a víz, közleményében határozottan cáfolta a cég. Mint írták, az alagutak szigetelését az idei rekonstrukció során előzetes felmérés szerint azokon a helyeken cserélték, ahol évek óta átfolyást tapasztaltak.

Molnár Gábor, a BKV főmérnöke szerint a cél az, hogy a beszivárgó vizet elvezessék és az a berendezéseket ne károsítsa. A műszaki átadás-átvétel november második felében kezdődik, addig van idő kijavítani az esetleges hibákat a kettes metró felújított szakaszán.