Gusztáv
3 °C
7 °C

A BKV szerint nem ázik be a 2-es metró

2004.09.10. 09:38
A BKV közleményben cáfolta azokat a híreket, amelyek szerint rosszul szigetelték, ezért ismét beázik a 2-es metró. Az idén felújított szakaszon vannak ugyan vízcsöpögések, de ezeket határidőig elhárítja a kivitelező - írja a Népszabadság.
A BKV közleményben cáfolta azokat a híreket, amelyek szerint rosszul szigetelték, ezért ismét beázik a 2-es metró alagútjának mintegy kilencmilliárd forintból felújított, s néhány nappal ezelőtt átadott Keleti pályaudvar-Blaha Lujza tér-Astoria közötti szakasza - írja a Népszabadság.

A kettes metró idén felújított szakaszán vannak ugyan vízcsöpögések, de ezeket a november 15-i határidőig elhárítja a kivitelező.

A híradások szerint a vonal nagy részéről a rekonstrukció során sem tudták kiszorítani a vizet, amely - köztudomásúan - hosszú évek óta nagy kárt tesz a létesítményben. A BKV tudatta, hogy a felújítás egyik legfontosabb célja a vízbetörések megszüntetése.

Azt az állítást, amely szerint az új szigetelést kivitelezési hiányosságok miatt törte át a víz, közleményében határozottan cáfolta a cég. Mint írták, az alagutak szigetelését az idei rekonstrukció során előzetes felmérés szerint azokon a helyeken cserélték, ahol évek óta átfolyást tapasztaltak.

Molnár Gábor, a BKV főmérnöke szerint a cél az, hogy a beszivárgó vizet elvezessék és az a berendezéseket ne károsítsa. A műszaki átadás-átvétel november második felében kezdődik, addig van idő kijavítani az esetleges hibákat a kettes metró felújított szakaszán.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!