Etelka, Aletta
1 °C
5 °C

Engedélyt túllépő építkezés bénítja meg Budapest forgalmát

2006.01.25. 12:56
A buszsáv helyett időnként a külső forgalmi sávot is elfoglalja a volt Úttörő Áruházat felújító kivitelező, ezzel megbénítja Budapest forgalmát.

Engedélyét túllépi a kivitelező Budapesten, a Kossuth Lajos utcában, és ezért bénítja meg a város forgalmát a volt Úttörő Áruház átépítése - tudta meg az Index a Fővinformtól.

A kivitelezőnek ugyanis tegnapra és mára szóló engedélye van a sáv elzárárása a Kossuth Lajos utcában, azonban nemcsak ezt az útszakaszt zárták le időnként, hanem "belógott" a munkaterület a normál forgalmi sávokba is - erre egyébként nem volt engedélye a munkát végző cégnek, és ezért néha egyetlen sávra szűkült az autóforgalom Budapest és Magyarország közlekedési főtengelyén, az M1-M7-es forgalmát az Erzsébet hídról Pestre átvezető, a Rákóczi útba torkolló úton.

Mint megtudtuk, az építkezés miatt óriási dugók alakultak ki Budáról Pestre irányuló sávokban. A sor egészen a Hegyalja útig nyúlik, ezzel megbénult a legfontosabb közúti átkelőhely is a Dunán, Budapesten, hiszen az Erzsébet hídon is áll a forgalom.

Az Index információi szerint kedden reggel 9-15 óráig volt engedélye a homlokzat felújítását végző cégnek a sávlezárásra, ma, szerdán pedig 7-14-ig tarthat a lezárás, de elvileg csak a buszsávban. A gyalogosforgalom teljesen tilos a Kossuth Lajos utcának ezen az oldalán. A Fővinform tájékoztatása szerint csütörtöktől már nem kell számítani további lezárásra a területen.

A bontást már tegnap felfüggesztették

A Kossuth Lajos utcai építkezést, pontosabban a bontási munkákat már tegnap felfüggesztették a munkavédelmi hatóságok. A bontást végző cégnek ugyanis nem volt részletes terve e műveletre, sőt, engedéllyel sem rendelkezett erre a tevékenységre. Tulajdonképpen csak törmelék elszállítására kértek engedélyt, nem is épületbontásra ugyanis. A kivitelező szerint nem veszélyeztettek senkit az építkezésnél, ahol egyébként több szabálytalanságot is észleltek a hatóságok, amelyeket alighanem a lehulló kődarabok miatt hívtak a helyszínre.

15%

Náray Tamás Zarah

4999 Ft
4250 Ft
15%

Pan-dji Vádirat

3499 Ft
2975 Ft