Sára, Márió
2 °C
6 °C

Vezetőváltás két fővárosi kórház élén

2004.11.18. 22:33
Új főigazgatója van az István Kórháznak Radnai Zoltán személyében, a János Kórház irányítására pedig pályázatot írnak ki. Ha nem marasztalják el az eddigi főigazgatót, akkor Nagy Péter Pál közös megegyezéssel, 20 milliós végkielégítéssel távozhat.
Januártól távozik a csődhelyzetben lévő fővárosi János kórház főigazgatója, az István kórház új vezetője pedig Radnai Zoltán lett. Szolnoki Andrea főpolgármester-helyettes az MTI-nek elmondta, hogy a fővárosi önkormányzat egészségügyi bizottsága csütörtöki ülésén jelentős többséggel, részben ellenzéki támogatással, titkos szavazással döntött az István kórház új főigazgatójáról.

A Fővárosi Közgyűlés augusztus végén menesztette szocialista és fideszes szavazatokkal Molnár Lajos korábbi főigazgatót, akinek a munkájával nem voltak megelégedve. Radnai Zoltán, aki korábban már dolgozott leendő munkahelyén, jelenleg a visegrádi kórházat vezeti.

Szolnoki Andrea közölte, hogy a János kórházba nyáron kirendelt önkormányzati csődbiztos újabb jelentése november végére készül el. Ennek alapján december elején dönt a bizottság arról, hogy fegyelmit indít-e Nagy Péter Pál ellen. A korábbi biztosi jelentés szerint a posztjáról szerdán lemondott főigazgatónak felelőssége van abban, hogy több százmillió forintos adósságot halmozott fel az intézmény.

A szabad demokrata politikus elmondta: ha a bizottság nem marasztalja el Nagy Péter Pált, akkor közös megegyezéssel és 20 millió forint körüli végkielégítéssel távozhat. A testület pályázat kiírása mellett a János kórház megbízott vezetőjének Gusztonyi Ágnest, a Margit kórház főigazgatóját nevezte ki.