Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Röhög a Fővárosi Közgyűlés

2007.05.31. 21:40
"A Mártírok útja helyett a Jókai Mór utcán is jöjjön visszafelé valamelyik busz" - terjesztette elő írásban a pesterzsébeti polgármester a Fővárosi Közgyűlésnek, a városatyák röhögőgörcsöt kaptak, amikor hangosan felolvasták a javaslatot a csütörtök esti ülésen, de azért felvették az idei ülések tervezett témái közé az ügyet.

Kerületi javaslatokat vett fel idei üléstervébe a Fővárosi Közgyűlés csütörtökön. Eredetileg a koalíció elutasította volna ezeket, de a Fidesz egyenkénti szavazást rendelt el, és így kerülhet majd a közgyűlés elé még ebben az évben a pesterzsébeti polgármester egyik előterjesztése is.

Szabados Ákos, a XX. kerület szocialista polgármestere több (általában sikertelen) ötlettel is előállt: javasolta például a villamospályák felújítását a városrészben, erről a Főpolgármesteri Hivatal illetékes ügyosztálya szerint valóban érdemes tárgyalni, de pénz hiányában csak elvi döntés hozható.

Körgeometriás csomópontok

Szabados ezen túl javasolta "körgeometriás csomópontok megépítését Dél-Pesten", így például a Topánka utca és a Baross utca találkozásánál, és a Lázár utca-Wesselényi utca-Szilágyság utca-Temesvár utca csomópontjában.

A Főpolgármesteri Hivatal a Topánka utcánál nem tartja jónak a jelzőkör megvalósítását, szerintük a csomópont jelzőkörré alakítása nem célszerű. A másik esetben elvileg nem tartanák ezt kizártnak, de nagyon drága megoldás - véli a főváros.

"Jöjjön visszafelé valamelyik busz"

Röhögés tört ki viszont a Fővárosi Közgyűlésben, akkor, amikor a XX. kerületi polgármesternek felolvasták azt az előterjesztését, amely szerint a "Mártírok útja helyett a Jókai Mór utcán is jöjjön visszafelé valamelyik busz". Ez volt végül a polgármester egyetlen javaslata, amelyet felvettek az idei év tervezett témái közé - ez annyira jó volt, hogy megesett rajta a szívünk, mondta az Indexnek az egyik fővárosi vezető.

Ezen kívül a polgármester még javasolta azt is a fővárosnak, telepítsék ki a vegyi műveket a IX. kerületből, vagyis a szomszéd városrészből. A Főpolgármesteri Hivatal szerint ez azonban nem tartozik a Fővárosi Önkormányzat feladatai közé.

Nem az első eset

Szabados Ákos, a XX. kerület polgármestere nem először fordult magasabb fórumokhoz saját kerülete ügyében. Nemrég az Országgyűlésben is felszólalt, és akkor is a Mártírok útja környékét, a Béga utcát emlegette. Napirend előtti felszólalásában azt kifogásolta, hogy a kerületében dolgozó építőmunkások aszfaltdarabokat olvasztanak fel.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?