Demszky is megnevezte budapesti koordinátorát

2005.01.17. 16:25
A főpolgármester kinevezte azt a személyt, aki a kormányfő által vasárnap megnevezett Budapest-ügyi bizotssal egyeztethet majd. "A szocialisták keresik a helyüket" - értékelte a történteket egy szabad demokrata politikus.
A főpolgármester nevében Lakos Imre, az SZDSZ budapesti elnöke egyeztet majd a kormányfő által a főváros és a kabinet közötti koordináció segítésére kijelölt Molnár Gyula kormánymegbízottal, nyilatkozta Demszky Gábor újságíróknak hétfőn. Lakos Imre a fővárosi önkormányzat városüzemeltetési bizottsága mellett egyidejűleg az SZDSZ budapesti elnöke, a XI. kerületben pedig alpolgármesterként Molnár Gyula mellett tevékenykedik. Gyurcsány Ferenc vasárnap jelentette be a Budapest-ügyi biztos kinevezését.

Demszky Gábor, aki elmondása szerint sokat gondolkodott a kormányfő vasárnapi bejelentését követően, közölte, hogy személyes megbízottjaként Lakos Imre tárgyal majd Molnár Gyulával, mivel a fővárosi önkormányzat városüzemeltetési bizottsága elnökeként jól ismeri az ügyeket. Megjegyezte, "természetesen, ha ők valamilyen megállapodást elő tudnak készíteni a város javára, akkor szívesen tárgyalok a miniszterelnök úrral azért, hogy megállapodhassunk."

Hangsúlyozta, hogy a kormánymegbízott kinevezését nem tekinti semmiképpen versenyhelyzetnek, "ha Budapest javát tudja szolgálni ezen a módon Molnár Gyula, akkor mi partnernek tekintjük és segíteni fogjuk őt ebben".

Demszky Gábor közölte, hogy Molnár Gulya a XI. kerület polgármestereként jól ismeri Budapest problémáit "s ezért vele az egyeztetések lehetségesek".

Arra a kérdésre, hogy Kuncze Gábor szabad demokrata pártelnök szerint 2006-ban is Demszky Gábor lesz az SZDSZ főpolgármester-jelöltje, közölte, "ha Kuncze Gábor ezt mondta, akkor bizonyára így lesz".

Demszky Gábor rámutatott, hogy jelenleg még nincs választási kampány. Mint mondta, 2006 őszén majd kiderül, hogy ki lesz a szocialisták jelöltje. Hozzátette, az elmúlt választások azt mutatták, hogy eddig is megoldották ezt a kérdést és ezután is meg fogják oldani.

Kuncze Gábor, az SZDSZ elnöke vasárnap este a TV2-nek nyilatkozva azt mondta: a miniszterelnök légüres térbe nevezte ki Monár Gyulát, akit - mint fogalmazott - alkalmasnak tart a légüres tér betöltésére.

Hétfőn, egy másik vezető szabad demokrata politikus az Indexnek elmondta, a meglepetés erejével hatott, de nem okozott zavart az SZDSZ-ben a kormányfő bejelentése. "Nem egy tragédia, keresik a helyüket" - fogalmazott.  • Tippek
  • Árfolyam