Márta, Flóra
20 °C
33 °C

Eltűntek a turistabuszok a Városligetből

2008.07.03. 08:09
Mostantól ismét a gyalogosoké, kerékpárosoké a Városliget, a rendőrség ugyanis fellépett az illegálisan parkolók ellen.

Felismerhetetlenségig megváltozott a Városliget, kedd délutánra eltűntek az Olof Palme sétányt a tiltó táblák ellenére is parkolónak használó turistabuszok. A látvány mellbevágó, a Műjégpálya környéka ugyanis évek óta zsúfolt buszparkolóként működik, feledtetve a liget eredeti funkcióját.

Egy héttel az esetet ismertető cikkünk után lépett fel a rendőrség a tilosban parkolók ellen, ami egyébként meglepő annak tükrében, hogy a helyzetet firtató kérdésünkre még úgy válaszoltak, a buszok szabályosan parkolnak a sétányon.

Új rend

Szerdai sétánk alkalmával azonban már csak két, az úton keresztben álló rendőrautót láttunk a területen. A rendőrök a Hősök tere felől érkező buszokat az 56-osok tere felé irányították. Elmondták, hogy mostantól csak a BKV-s járművek és az engedéllyel rendelkezők hajthatnak be a Ligetbe. Folyamatos rendőri jelenlét garantálja majd a szabályok betartását, kérdeztük a közegeket, akik szerint addig maradnak, amíg elfogadottá nem válik a rend.

A főváros részéről továbbra is megoldatlan a probléma, az ugyanis egyértelmű, hogy a turistabuszoknak szükségük van parkolóra. A Műcsarnok előtt azonban, érthető okokból évekkel ezelőtt szintén betiltották a parkolást, az 56-osok terén pedig nincs buszok számára kijelölt parkolóhely.