Anna, Anikó, Panka
21 °C
34 °C

Hova tűntek a macskák a városházáról?

2004.03.11. 16:05
Eltűntek a macskák a budapesti városháza használaton kívüli udvarairól. Egy névtelenséget kérő városházi dolgozók szerint a néhány évvel ezelőtti macskapusztítás ismétlődött meg, csak most épp nem megmérgezték az állatokat, hanem összefogdosták és egy sintértelepre szállították őket.
A néhány évvel korábbi, nagy visszhangot kiváltó macskapusztítás után a napokban, az állatvédelmi törvény elfogadásával közel egyidőben újabb macskairtás volt a főpolgármesteri hivatalban - tudta meg az MTI a retorzióktól tartva névtelenséget kérő városházi dolgozóktól csütörtökön.

Korábban mérgezett ételeket helyeztek el a városháza udvarának több pontján. A barbár eljárás nyomán az ételeket elfogyasztó állatok több napos szenvedés után pusztultak el.

Molnár Mihály, a hivatal gazdasági ügyosztályának vezetője cáfolta a macskák újabb irtását, valamint azt is, hogy erre vezetői utasítást adtak volna. Felhívta viszont a figyelmet egy néhány hete a Hungária körútnál feltűnt veszett rókára, s az eset kapcsán, megjegyezte: minden szervezetnek ügyelnie kell az esetleges járványveszély megelőzésére.

Az ügyosztályvezető sem cáfolni, sem megerősíteni nem kívánta azt az értesülést, hogy a macskákat befogták, s egy szaktelepre szállították volna őket.

Cáfolta, hogy összefüggésben állna a két hét múlva hatályba lépő állatvédelmi törvénnyel az, hogy a hivatal 1996 óta romos, lepusztult udvaráról a napokban eltűntek a macskák. A törvény áprilistól szabadságvesztéssel is sújtja az állatokat kínzó, azokat irtó embereket.