Minden késik, ami metró, sehol nincsenek az új szerelvények

2008.08.14. 14:07
Csak valószínűsítette, biztosra nem ígérte a főpolgármester, hogy kötbért fizet az a cég, amelyik ősz helyett majd valamikor 2009-ben szállítja le az új metrószerelvényeket. Demszky szerint nincs mit tenni, a magyar igényeket egy nagy kínai biznisz miatt sorolták hátra, így a jónépnek olyan kocsikon kell utazni, amiket már rég le kellett volna selejtezni.

Az ígértnél később érkeznek Budapestre az új metrószerelvények ismerte el a főpolgármester, a gyártó, az Alstom cég valószínűleg kötbért fizet majd a késedelem miatt. Az eredeti tervek szerint ősszel kezdték volna a próbaüzemet a 2-es metró vonalán, de várhatóan csak 2009-re szállítják le az új kocsikat.

Demszky Gábor szerint kellemetlen az Alstom késése, aminek az oka az lehet, hogy a cég egy nagy kínai szállítás miatt valószínűleg hátrébb sorolta Budapest megrendelését. Ráadásul igen kínos a csúszás, hiszen a 2-es metró vonalán most járó kocsik harmada már lefutotta a selejtezési előírásokban szereplő 3 millió kilométert, és meg kellene szabadulni tőlük.

Demszky szerint nincs mese, amíg nem érkeznek meg az új szerelvények, addig a régieket kell javítani illetve használni a 2-es metrón, hiába túlkorosak.  • Tippek
  • Hitelkártya