Géza
-11 °C
-4 °C

Molnár Gyula lehet az MSZP fővárosi frakcióvezetője

2006.10.03. 17:49
Az MSZP budapesti elnöksége hozzájárult ahhoz, hogy Molnár Gyula legyen a párt fővárosi frakcióvezetője. Így Molnár budapesti pártelnöki és XI. kerületi polgármesteri tisztsége mellé begyűjti azt a posztot is, amely a legjobb ugródeszka lehet sokak szerint a következő önkormányzati választáson a főpolgármester-jelöltséghez.
Az MSZP budapesti elnöke, a XI. kerület polgármestere, Molnár Gyula lehet a fővárosi MSZP frakcióvezetője - tudta meg az MTI kedden szocialista képviselőktől.

Danielisz Béla fővárosi képviselő az értesülést megerősítve elmondta: a párt budapesti elnöksége hozzájárult ahhoz, hogy az első időszakban Molnár Gyula irányítsa a 24 fős fővárosi frakciót. Az elnökség ezzel gyakorlatilag felmentést adott az alól a belső szabály alól, hogy egy személy ne töltsön be három fontos funkciónál többet. A képviselőcsoport szerdán szavaz a frakcióvezetőről.

Korábban Hunvald György, a VII. kerület régi-új polgármestere azt nyilatkozta az MTI-nek, hogy megküzd a frakcióvezetői posztért. Nem tartotta kizártnak azt sem, hogy azok is indulnak e tisztségért, akiket nem választottak meg ismét polgármesternek. Így Horváth Csaba a volt II. kerületi és Steiner Pál, az eddigi V. kerületi polgármester is esélyes lehet a frakcióvezetői posztra.

Az MTI-nek korábban szocialista politikusok elmondták, hogy a frakcióvezetői és a főpolgármester-helyettesi posztokért azért várható nagy "tülekedés", mivel e tisztség gyakorlói igen jó eséllyel indulhatnak 2010-ben a főpolgármester-jelöltségért.