Márta, Flóra
20 °C
33 °C

Át kell rajzolni a Budapest-térképeket?

2008.07.02. 16:15
Egy feltöltés alatt álló csepeli Duna-öbölnél tart sajtótájékoztatót csütörtökön a Fidesz. Az ellenzéki párt attól tart, ha a jelenlegi ütemben folytatódik az öböl feltöltése, akkor át kell majd rajzolni a Budapest-térképeket.

"Sorban állnak a teherautók az egyik budapesti Duna-öbölnél, hogy terhüket a partra és a Duna öblébe ürítsék" - így kezdődik a Fidesz csütörtöki sajtótájékoztatójára szóló meghívó, amelyet illés Zoltán környezetvédelmi szakpolitikus, illetve Németh Szilárd csepeli fideszes politikusok tartanak.

A fideszes meghívó szerint az alig pár évvel ezelőtti műholdas fotók és közelmúltban készült fényképek alapján már eddig is több ezer köbméter sittet és más ismeretlen eredetű hulladékot önthettek a Dunába.

Ha teljesen feltöltik az öblöt, az valakiknek sokmilliárdos hasznot fog hozni. De bárki is teszi ezt, nemcsak a Dunát szennyezi vele, hanem a Budapest térképeket is át kell majd rajzolni, hiszen az öböl eltűnik, illetve átalakul, figyelmeztet az ellenzéki párt meghívója. A sajtótájékoztató előtt az ügyről nem akart senki sem nyilatkozni.