Gábor, Karina, Ders
-3 °C
7 °C

Plázsok harca kezdődhet a dézsás pálmákért

2004.02.23. 17:39
Az eredeti Budapest Plázs jogi lépésekkel fenyegeti az újdonsült Budai Plázst arra az esetre, ha használja a plázs kifejezést, valamint a tengerparti hangulatot varázsló dézsás pálmákat nyárra tervezett rendezvényén - értesült az Info Rádió.
Bér Beatrix, a Budapest Plázst szervező Atmosphere Kft. ügyvezetője úgy nyilatkozott, cége jogi lépéseket fontolgat a Budai Plázs ellen, ha felmerül a plágium vádja.

Nem lesz pálma

Az Info Rádió megkereste a Budai Plázst szervező céget, ahol elmondták, hogy addig nem kívánnak nyilatkozni, amíg a fővárosi engedélyt nem kapták meg.

A tavalyi rendezvény képei, kattintson!
A Budai Plázsnál ugyanakkor úgy nyilatkoztak, hogy a Lágymányosi híd és a Petőfi híd közé tervezett rendezvényen várhatóan nem lesz dézsás pálma és tengerparti hangulat, és plázs elnevezést sem használják.

Idén is lesz Budapest Plázs

Közterület-használati engedélyt adott január végén a főváros szakbizottsága ahhoz, hogy augusztus 5. és 31. között idén is megrendezzék az újpesti alsó rakparton a Budapest Plázst. A fővárosi önkormányzat városképvédelmi bizottsága egy tartózkodással engedélyezte az ingyenes közterület-foglalást.

Az MSZP-SZDSZ-képviselők tartózkodása mellett a testület határozott arról is, hogy a rendezvényen reklámfeliratokat nem lehet kihelyezni, illetve hogy a vendéglátó helyeknek fizetniük kell a közterület használatáért.

A tavaly augusztusi rendezvénysorozatra egymillióan voltak kiváncsiak.